Iohannis: Mă uit cu amuzament la cei care îmi prezic finalul anticipat al mandatului

| 25 apr, 21:42

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Timişoara, că priveşte 'cu amuzament' la cei care-i prezic un final anticipat de mandat, asigurându-i pe români că îşi va duce proiectul de ţară la bun sfârşit.

'Mă uit cu un oarecare amuzament la aceia care, neavând teme de atac consistente, parazitează dezbaterea publică prezicându-mi un final anticipat al mandatului. Eu le spun de pe acum să nu-şi facă iluzii şi să nu mizeze pe aşa ceva. Am mai trăit asta şi când am devenit primar. Mulţi îmi preziceau un final timpuriu în politică şi am plecat din funcţia de primar, după 15 ani şi patru mandate, ca să devin preşedintele României. Vă asigur, aşadar, că îmi voi duce proiectul de ţară la bun sfârşit. Nu pentru mine, ci pentru cetăţenii României, pe care am privilegiul să îi reprezint', a afirmat Klaus Iohannis. 

În altă ordine de idei, şeful statului a vorbit şi despre aşteptările românilor, ştiind că mulţi au crezut că imediat după ce el va prelua mandatul la Cotroceni 'se va schimba totul', dar piedicile în calea schimbării sunt teama şi rezistenţa faţă de nou. 

'Sunt lucruri care s-au schimbat şi sunt lucruri care se vor schimba doar în timp. Ce ne opreşte să împlinim mai repede această schimbare este rezistenţa şi teama de nou, care adesea sunt mari în interiorul sistemului. Pentru mine, aceasta este cu siguranţă o temă de readus în prezent, de repus în discuţia societăţii. Ştiu de unde vin cele mai puternice atacuri la adresa mea. Dar ele nu sunt atacuri împotriva persoanei mele, ci reacţii la normalizarea şi echilibrarea societăţii. Nu sunt nici pe departe speriat sau descurajat. Cred ca e bine, măcar din când în când, să vedem şi lucrurile bune şi să generăm un pic de optimism social. Sunt în România de astăzi câteva realităţi cu care ne-am obişnuit şi care ne par primite de-a gata. (...). România e astăzi o ţară sigură, un furnizor de securitate şi stabilitate democratică şi un partener credibil în lume. Suntem membri ai Uniunii Europene, suntem membri ai celei mai puternice alianţe militare din istorie - NATO, avem un Parteneriat strategic cu SUA. România este o ţară sigură, cu libertăţi respectate şi cu mari şanse de a recupera decalajele, o ţară cu o economie care se mişcă bine', a spus Iohannis. 

Şeful statului a admis că mai sunt şi foarte multe probleme, unele sunt istorice şi nici generaţia actuală nu le va rezolva, iar altele ţin de abilităţile noastre de a găsi soluţiile potrivite. 

'Am reuşit într-un an şi jumătate să facem din domeniul statului de drept şi independenţei justiţiei un exemplu de bune practici în regiune. În domeniul securităţii naţionale, am asumat două proiecte mari şi foarte importante. Am pus bazele solide şi serioase ale unei creşteri a bugetului Apărării până la 2% din PIB, cu toate partidele parlamentare, printr-un consens. Partenerii noştri europeni şi euro-atlantici apreciază progresele noastre şi suntem priviţi cu multă încredere în actualul context geopolitic. De asemenea, conform atribuţiilor mele constituţionale, am promovat Strategia Naţională de Apărare a României, un document fundamental, care este astăzi o bornă de hotar în domeniu', a conchis Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ