Klaus Iohannis, la şedinţa CSM: "O lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească"

| 06 ian, 11:42

O lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească, a spus, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, prezent la şedinţa CSM. "România a trăit diferite faze în care s-a încercat, uneori aproape cu succes, supunerea justiţiei politicului. Ar fi o mare greşeală dacă s-ar repeta", a mai spus şeful statului.

"Un astfel de demers, o lege a amnistiei și grațierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane, poate și pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească, domnul ministru (n.r. al Justiției)", a spus Klaus Iohannis, care a precizat că se va opune unui astfel de demers.

"Dacă ar exista o astfel de inițiativă eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul. Ca să reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri în public, în fața dumneavoastră", a mai spus șeful statului.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ