Iohannis: Mandatul lui Cioloş la Bruxelles se înscrie poziţiilor noastre. E nevoie de un control mai riguros la frontiere

| 03 mar, 19:30

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că mandatul premierului Dacian Cioloş la Bruxelles se înscrie în poziţia României de până acum, punctând că este nevoie de un control mai riguros la graniţele Uniunii Europene.

"Mandatul pe care l-am dat domnului prim-ministru este foarte clar şi se înscrie în logica poziţiilor noastre pe care le-am avut şi până acum. Nu vreau să intru în foarte multe detalii, dar este clar că este nevoie de un control mult mai riguros al graniţelor externe ale UE. Este nevoie de colaborare şi solidaritate la nivelul Uniunii Europene. Este nevoie de măsuri ferme, convenite de comun acord, pentru a găsi soluţii pentru fenomenul migraţionist", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni. 

El a precizat că la Bruxelles urmează să fie evaluat stadiul măsurilor luate pentru controlul fluxul migraţionist, în special pe ruta balcanică, relaţia în această chestiune UE - Turcia, impactul misiunii NATO în Marea Egee. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să participe la Reuniunea şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene cu Turcia, precum şi la Reuniunea membrilor Consiliului European, care vor avea loc, luni, la Bruxelles, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ