Iohannis, noi atacuri la Dragnea și Tăriceanu

| 06 ian, 14:15

"Presedintele Camerei Deputatilor este o persoana condamnata penal si cu urmarire penala in curs. Presedintele Senatului este o persoana trimisa in judecata pentru minciuna penala. Asta este ce numesc eu circumstante ingrijoratoare", a declarat vineri Klaus Iohannis la sedinta CSM, cu referire la Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Iohannis i-a amintit pe cei doi in contextul discutiei despre un posibil proiect de lege a amnistiei, spunand ca "tare ma tem ca sunt politicieni urmariti penal, condamnati penal, care ar saluta o astfel de lege, care i-ar scapa de toate problemele".

Presedintele a insistat asupra temei, spunand ca exista persoane publice care isi doresc sa fie mai presus de lege: "Este stipulat in Constitutie ca nimeni nu e mai presus de lege... Nu si-a imaginat nimeni ca un simplu hot se poate considera sau are pretentia sa fie deasupra legii. Dar sunt unii care chiar au impresia ca lor poate li se cuvine sa fie deasupra legii, si ma refer aici la persoane care, de regula, au pozitii publice, or asa ceva nu se poate. Sunt politicieni care au impresia ca ce daca au dosar penal, sau sunt trimisi in judecata, sau sunt condamnati, ca ei de fapt sunt baietii buni, ca au luat multe voturi, iar dumneavoastra sa va vedeti de treaba. Asa ceva nu accept!"

"Un astfel de demers, o lege a amnistiei si gratierii, care ar spala pacatele nu numai ale unor hoti care pot fi periculosi pentru persoane, poate si pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca, domnule Ministru!", i-a spus Iohannis ministrului Justitiei, Florin Iordache, cel care declarase acum doua zile ca un proiect de lege a amnistiei discutat in parlament ar fi "de bun augur".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ