Iohannis, noilor miniştri: Aveţi de păstorit domenii sensibile şi grele. Vă doresc succes

| 07 iul, 21:10

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat succes joi noilor miniştri ai Educaţiei, Transporturilor şi pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, care au depus jurământul la Palatul Cotroceni, şeful statului menţionând că aceştia se vor ocupa de domenii grele.

"Aveţi domenii sensibile şi grele de păstorit. Vă doresc să aveţi mult succes", a spus preşedintele. 

El i-a felicitat pe noii miniştri pentru preluarea funcţiilor. 

Şeful statului i-a transmis ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, să le arate românilor din străinătate că "ne pasă de ei". 

"Doamna ministru, diaspora, românii din afara ţării sunt în atenţia noastră şi nădăjduiesc că veţi găsi căile cele mai potrivite de a arăta românilor din afara graniţelor noastre că ne pasă de ei şi, în aceleaşi fel, vă rog să-i convingeţi că avem nevoie de ei", a afirmat Iohannis. 

El i-a spus şi noului ministru al Transporturilor, Sorin Buşe, că toată lumea va fi cu ochii pe el. 

"Domnule ministru al Transporturilor, pe oricine întrebaţi în ziua de azi de ce anume are nevoie România pentru a se dezvolta mai bine o să vă spună de infrastructură. Deci, este clar, toată lumea va fi cu ochii pe dumneavoastră ca să mişcaţi lucrurile. Sunt nenumărate şantiere şi începute şi abandonate şi în pregătire. Vă doresc mult succes, aveţi de lucru", a completat şeful statului. 

Noului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, preşedintele Iohannis i-a transmis să aibă grijă de proiectul "România Educată". 

"Domnule ministru al Educaţiei, dumneavoastră preluaţi un domeniu care, din mai multe motive, îmi este foarte drag. Noi doi am discutat în repetate rânduri, dumneavoastră în calitate de rector, despre ce ar trebui făcut. Am constatat cu ocazia acestor discuţii că avem abordări similare. Sunt multe lucruri de rezolvat, eu vă doresc mult succes. Aveţi grijă de 'România Educată'", a conchis şeful statului. 

Maria Ligor a omis iniţial să semneze documentele la depunerea jurământului, dar a făcut acest lucru la finalul ceremoniei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ