Iohannis: Nu este momentul pentru modificări la Codul penal; voi discuta cu premierul Ponta

| 26 mai, 18:23

Klaus Iohannis a declarat marți că nu este momentul modificării Codului penal și a celui de procedură penală, arătând că va purta discuții cu factorii de decizie, inclusiv cu premierul Victor Ponta, pentru abandonarea acestor intenții, relatează Agerpres.

"Mi se pare total neavenită intenția de a schimbare pe articolul 301, pe conflictul de interese. Practic, schimbarea propusă — nu știu dacă se va adopta, dar este un proiect care se discută — dezincriminează conflictul de interese și creează posibilitatea în practică pentru parlamentari, de exemplu, să-și angajeze membrii familiei, să se facă numiri în Guvern pe orice criteriu, lucru pe care nu pot să-l accept ca atare. (...) Nu cred că este momentul pentru modificări la Codul penal și Codul de procedură penală, iar dacă se fac, voi folosi toate instrumentele care sunt la îndemâna președintelui pentru a nu trece aceste modificări", a declarat Iohannis, după ce a participat la evenimentul organizat de Consiliul Investitorilor Străini privind lansarea "Cărții Albe 2015: Reconstruirea încrederii".

El a spus că va discuta inclusiv cu premierul Victor Ponta pentru "abandonarea" intențiilor de modificare a codurilor penale.

"Voi purta discuții cu factorii de decizie în sensul abandonării acestor intenții de modificare în Codul penal și Codul de procedură penală. (...) Acest articol 301 nu l-am discutat concret, dar fiți sigur că îl voi discuta (cu Victor Ponta — n.r.)", a spus șeful statului.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a anunțat, printr-un comunicat de presă, că nu este de acord cu dezincriminarea conflictului de interese, punctând că, în eventualitatea în care modificările la Codul penal vor fi adoptate de Parlament, fie le va retrimite Legislativului, fie va sesiza CCR.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat marți, cu două săptămâni, dezbaterea unui proiect de lege pentru modificarea Codului penal prin care sintagma "conflict de interese" ar fi înlocuită cu "folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane".

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, atac DUR la adresa Parlamentului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ