Iohannis: Nu putem permite ca persoane care s-au îmbogăţit prin încălcarea legii să se bucure de foloasele necuvenite

| 25 feb, 12:12

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că trebuie să existe o acţiune coerentă a autorităţilor şi operaţionalizarea instituţiilor cu atribuţii în cazul recuperării prejudiciilor produse statului prin fapte de corupţie comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăţia.

"O temă importantă rămâne recuperarea prejudiciilor produse statului prin fapte de corupţie comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăţia prin decizie judecătorească definitivă. Nu putem permite ca persoane care s-au îmbogăţit prin încălcarea legii penale să se bucure în continuare de respectivele foloase necuvenite. Cred, din acest punct de vedere, că avem nevoie de acţiune coerentă din partea autorităţilor şi că trebuie operaţionalizate cu adevărat instituţiile cu atribuţii, care să recupereze prejudiciile", a spus Iohannis la prezentarea bilanţului DNA pe anul trecut. 

El a remarcat menţinerea stabilităţii cadrului legislativ şi faptul că s-a evitat "pericolul unor legi sau alte acte normative care ar fi riscat să îngrădească lupta anticorupţie, cum ar fi amnistia şi graţierea, sau modificări intempestive la Codul penal sau la Codul de procedură penală". 

În schimb, şeful statului a punctat că încuviinţarea de către Parlament a cererilor justiţiei rămâne însă un capitol cu restanţe periodice. 

"Doresc să subliniez încă o dată faptul că imunitatea parlamentară nu are voie să se transforme într-o piedică împotriva luptei anticorupţie", a completat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 07:03
tyrex
Nu ti-e rusine bai sasalau mocofan si mincinos tocmai tu vorbetsi de imbogatire nejustificata tu care ai trei dosare penale pe rol tu care ai facut trei vile in Florida si alte trei prin Germania cu banii din "meditatii"? Chiar nu mai ai nici un pic de bun simt in tine? Tu campion la hotiei si traficului cu copii indraznesti sa vorbesti de cinste si dreptate? Tu crezi ca poti prosti pe toata lumea? O sa-ti vina sigur si tie randul sa scrii carti si sa dai meditatii dar de data asta la Jilava ca acolo iti este locul bai Slanina Voda. Incredibil cat tupeu poate avea individul asta parasutat ilegal presedinte el bantustanului Romania.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ