Iohannis: Partidul Popular European rămâne cea mai importantă forţă politică în Europa

| 07 mar, 19:18

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că Partidul Popular European rămâne cea mai importantă forţă politică în Europa.

 

 

 

"Partidul Popular European rămâne cea mai importantă forţă politică în Europa şi sunt convins că acest congres va revalida valorile noastre democratice, care pun în centru libertatea, statul de drept şi demnitatea umană. Sunt sigur că vom găsi soluţii concrete pentru a ne proteja cetăţenii împotriva diverselor crize care nu ne-au ocolit deloc în ultimii ani, fie că vorbim de pericolele aduse de un război brutal care se desfăşoară chiar la graniţele României, fie că ne referim la necesitatea de a rămâne competitivi economic astfel încât nivelul de trai al oamenilor să se îmbunătăţească semnificativ", a precizat Iohannis, la Congresul PPE.
Şeful statului a menţionat că Uniunea Europeană "a înlocuit frica şi ostilitatea" cu metode de colaborare şi respect reciproc, "iar la consolidarea acestor sentimente sunt chemate azi familiile politice care se inspiră din valorile democrat-liberale".
"Partidul Popular European este principala forţă motrice capabilă să descătuşeze toate aceste energii pozitive. (...) Zgomotul din zona populismului de stânga sau de dreapta poate fi acoperit printr-o participare activă şi o comunicare eficientă, urmând principiul unităţii în diversitate, fără a pierde nicio clipă din vedere obiectivul principal, care este siguranţa şi bunăstarea cetăţenilor noştri. Suntem cu toţii parte a aceleiaşi mari familii europene, fără a însemna că renunţăm la identitatea naţională. Uniţi în a susţine aceleaşi valori şi principii, dar diferiţi prin moştenirea noastră culturală, prin tradiţii, prin istorie, iar tocmai această unitate în diversitate face din proiectul european unul cu adevărat unic", a subliniat şeful statului român.
Klaus Iohannis a punctat de asemenea că încurajarea unei participări ridicate la vot este vitală "pentru a ne asigura că vocea fiecărui cetăţean contează în procesul decizional la nivel european".
"Iată, aşadar, un moment cu o profundă încărcătură şi relevanţă civică, pentru că ne dorim, nu-i aşa, ca viitorul nostru şi viitorul Europei să fie decis de voinţa electoratului, nu de absenţa sa. În acelaşi timp, Uniunea Europeană de mâine va arăta aşa cum o vom pregăti împreună. Apărarea şi securitatea, siguranţa mediului de afaceri european, investiţiile, cultura, educaţia, sănătatea - toate acestea se află în puterea noastră decizională, iar Europa va fi ceea ce vom reuşi să facem împreună din ea. Activitatea politică relevantă nu se opreşte niciodată la discursul public, ci presupune iniţiativă, a fi în mijlocul oamenilor şi a identifica soluţii, soluţii reale, la problemele stringente. Următorul Parlament European şi următoarea Comisie Europeană vor avea şansa să intre în istorie şi să relanseze politica în slujba oamenilor", a declarat preşedintele Iohannis.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ