Iohannis se destăinuie. De când era convins că va câștiga alegerile?

| 06 dec, 2014

Într-un interviu acordat Deutsche Welle, președintele ales Klaus Iohannis a declarat că a fost „cu adevărat convins” că va câștiga alegerile prezidențiale din 16 noiembrie încă „de la bun început”.

„Am fost cu adevărat convins de la bun început că voi câștiga alegerile. Am realizat că trebuie să se întâmple ceva, că oamenii așteaptă o schimbare, o înnoire. Asta m-a încurajat să merg mai departe în această competiție. Și tot acest lucru mi-a dat certitudinea de la bun început că am o șansă foarte mare”, a spus Iohannis.

Acesta a subliniat că adeversarii politici au fost zdruncinați de acest rezultat, care i-a luat prin surprindere.

„Poate nu chiar de la începutul campaniei, dar la scurt timp după începerea ei, am pus tema luptei anticorupție în centrul discursului meu. Asta s-a și suprapus, din pură întâmplare și cu acțiunile DNA din ultimele săptămâni. Un lucru binevenit și care trebuie continuat”, a adăugat Iohannis.

În ceea ce privește schimbările pe care vrea să le facă în mandatul său, Iohannis a spus că „dacă ne uităm la școală, vedem că e nevoie de un sistem de învățământ dual, similar cu ceea ce există în Germania, pentru că nu toată lumea vrea să dea bacalaureatul după 12 clase și să se ducă la facultate. Sunt mulți care vor să învețe o meserie simplă, dar bună. Acest lucru nu este posibil în acest moment. În Sănătate, pacientul nostru este undeva la periferia sistemului. Trebuie să fie în centrul lui, doar așa poate fi îmbunătățit sistemul”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ