Iohannis se hotărăște dacă convoacă referendumul pe justiție după consultările de astăzi

| 26 mar, 11:13

Iohannis se hotărăște dacă convoacă referendumul pe justiție după consultările de astăzi.Președintele Klaus Iohannis a convocat reprezentanții societății civile la consultări privind oportunitatea organizării unui referendum pe justiție. Luni, Administraţia Prezidenţială a trimis și la Consiliul Superior al Magistraturii o invitaţie pentru o discuţie pe marginea situaţiei din Justiţie, a confirmat preşedintele CSM, Lia Savonea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

”Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. (...) Nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri și societatea civilă, românii care își doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune și o întâlnire cu câțiva reprezentanți foarte hotărâți din societatea civilă”, a preciizat şeful statului, la o discuţie informală. de la ănceputul săptămînii

Președintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție încă din ianuarie 2017, odată cu apariţia celebrei OUG 13.

Tag-uri: Cotroceni, csm
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ