Iohannis: Sectorul privat de sănătate a demonstrat o capacitate extraordinară de adaptare şi inovare

| 29 mai, 20:20

Sectorul privat din România a demonstrat o capacitate extraordinară de adaptare şi inovare, contribuind la menţinerea unui standard înalt de îngrijire medicală, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, la Gala Europeană a Spitalelor Private.

 

"Parteneriatul dintre stat şi sectorul privat rămâne un vector crucial pentru dezvoltarea calităţii şi pentru îmbunătăţirea rezultatelor în domeniul sănătăţii, pentru reformă, reconstrucţie şi dezvoltare durabilă", a completat şeful statului, în mesajul său, transmis de consilierul prezidenţial Diana-Loreta Păun.
Preşedintele a evidenţiat că "în domeniul sănătăţii avem un obiectiv comun: asigurarea accesului adecvat la servicii medicale de calitate şi îmbunătăţirea experienţei de îngrijire a pacienţilor".
"Relaţia dintre sistemul public şi cel privat trebuie să fie guvernată de colaborare şi schimb de bune practici. Numai prin acest parteneriat putem crea un sistem de sănătate rezilient, eficient şi echitabil pentru toţi cetăţenii noştri. Furnizorii privaţi promovează un sistem de îngrijiri adaptat dinamicii actuale, cu infrastructură modernă şi capabilă să genereze competenţe inovative, aducând soluţii noi şi eficiente în beneficiul pacienţilor", a arătat Iohannis.
De asemenea, preşedintele a amintit că experienţa pandemiei a evidenţiat relevanţa acestui sector pentru continuitatea diagnosticării şi a monitorizării de specialitate în circumstanţe dificile.
"În faţa provocărilor globale actuale, rolul spitalelor private este mai important ca niciodată, prin promovarea unor modele de îngrijiri sustenabile şi servicii personalizate", a subliniat Iohannis, adăugând că Gala Europeană a Spitalelor Private "reprezintă un prilej de a celebra excelenţa şi, totodată, o oportunitate de a reflecta asupra direcţiilor viitoare".

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ