Iohannis: Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a pandem

| 29 iul, 18:10

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat dacă în opinia sa, alegerile din 27 septembrie ar trebui anulate, că este o discuţie legitimă dacă să organizăm sau nu alegerile din 27 septembrie, dar trebuie să despărţim discuţia politicianistă de discuţia pe fapte.

 

Conform preşedintelui, dacă pandemia nu se agravează şi se iau măsuri, putem organiza alegeri. Preşedintele a afirmat că la jumătatea lunii augUST situaţia ar trebui evaluată şi să fie reluată discuţia referitoare la oportunitatea organizării alegerilor. Preşedintele s-a referit şi la gestionarea pandemiei, anunţând că joi va avea o întâlnire cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a evalua situaţia, în contextul în care s-a ajuns la 1.200 de cazuri de infectare zilnic. ”Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a pandemiei”, a afirmat Iohannis.
”Este o discuţie legitimă, dacă să organizăm sau nu alegerile în 27 septembrie, însă vreau să despărţim discuţia politicianistă de discuţia pe fapte. OMS a făcut multe afirmaţii şi multe anunţuri, iar unul dintre anunţuri care mă îngrijoarează foarte mult e de dată mai recentă şi spune că această pandemie nu are mai multe valuri, are un singur val mare. E nevoie de alegeri pentru a reda legitimitatea autorităţilor locale. Pe de altă parte, suntem în mijlocul unei pandemii care poate se atenuează sau nu. Ce obţinem dacă amânăm alegerile? În loc să le ţinem în septembrie, le ţinem în noiembrie sau ianuarie şi ne trezim că, în loc să facem lucrurile mai bine, le facem mai prost”, a declarat preşedintele.
Iohannis a afirmat că în acest fel trebuie să evaluăm situaţia.
”Personal, dacă pandemia nu se agravează şi se iau măsuri specifice şi stricte, se pot ţine alegerile. Nu e mai complicat să mergi să votezi decât să mergi la hypermarket să îţi iei pâine. Se pot institui măsuri de siguranţă, de igienă. Ce va fi complicat de organizat va fi campania electorală, care va fi una care se va desfăura în condiţii foarte atipice pentru o campanie. Trebuie să ţinem cont de toate aceste lucruri, până la jumătatea lunii august şi atunci putem discuta dacă se ţin sau nu alegerile”, a conchis Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ