Iohannis: Solicit Guvernului să întregească strategiile şi politicile economice

| 05 iul, 12:05

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, marţi, Guvernului să întregească politicile economice cu dimensiunea europeană în actualul context.

El a salutat faptul că Executivul a pus în dezbatere proiectul privind dezvoltarea economică a României. 

"România puternică pe care dorim să o construim presupune valorificarea avantajelor competitive de care dispunem, iar aici nu este vorba doar despre economie, ci despre oportunităţile României ca ţară în plan regional şi european. În acest sens, solicit Guvernului să întregească strategiile şi politicile economice cu dimensiunea europeană necesară actualului context", a afirmat Iohannis, la Palatul Parlamentului, la lansarea în dezbatere publică a documentului strategic "România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă". 

Şeful statului a subliniat că România are nevoie în prezent de un nou model de dezvoltare economică. 

"Ştim cu toţii că în România s-au făcut strategii de toate felurile, dar multe au rămas pe hârtie în diverse sertare de obicei guvernamentale, însă aici mă refer la mai mult decât o listă de măsuri economice, mă refer la măsuri care pot contura sau nu, depinde cum o abordăm, o strategie, mă refer la un model de dezvoltare la care România acum este obligată să se gândească", a arătat Iohannis. 

El a amintit că luni s-a agreat să se lucreze la un proiect de ţară post-aderare. 

"În plan economic avem nevoie de o viziune sănătoasă, pe termen lung, care să aducă românilor prosperitate durabilă. Să nu uităm lecţia dureroasă a crizei recente, anume că prosperitatea, odată obţinută, se poate pierde uşor. De aceea, avem nevoie de creştere economică sustenabilă pentru care trebuie să consolidăm încrederea în instituţii şi în politicile economice, astfel încât ceea ce construim să fie durabil", a precizat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ