Iohannis: SRI şi-a făcut datoria pe deplin; România e o ţară sigură

| 29 mar, 18:06

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că SRI şi-a făcut pe deplin datoria anul trecut, punctând că România este o ţară sigură.

"Am participat astăzi la bilanţul SRI. Le-am dat un mesaj pe care pot să-l sintetizez simplu: SRI şi-a făcut datoria pe deplin, cu eficienţă şi cu seriozitate", a spus Iohannis în conferinţa comună cu şeful SRI, Eduard Hellvig, după prezentarea bilanţului instituţiei pe anul trecut. 

Şeful statului a susţinut că reprezentanţii SRI, prin profesionalismul lor, fac România mai sigură într-o perioadă cu multe probleme şi riscuri. 

"Cred că cea mai bună recunoaştere a activităţii Serviciului este gradul de încredere de care se bucură din partea cetăţenilor României", a mai spus Iohannis. 

El a arătat că a subliniat la bilanţul SRI câteva aspecte pentru anul trecut. 

"România este o ţară sigură, scutită de incidente de securitate şi terorism. Am mulţumit celor care lucrează în SRI pentru că au asigurat securitatea cetăţenilor României. SRI a contribuit esenţial la lupta împotriva corupţiei, care rămâne unul dintre cele mai sensibile subiecte relevant deopotrivă pentru instituţii, dar şi pentru opinia publică. Am remarcat şi activitatea împotriva reţelelor de evaziune şi crimă organizată, dar şi rolul jucat de SRI în zona de cyber intelligence. Mă bucur să constat că SRI este un partener respectat şi credibil în comunitatea de informaţii euroatlantică şi contribuie la profilarea României ca furnizor de securitate în regiune", a adăugat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ