Iohannis: UE se confruntă cu cele mai multe crize şi provocări. Nu ştim dacă vom reuşi să o menţinem unită

| 18 noi, 19:53

Uniunea Europeană se confruntă, în acest moment, cu cele mai multe crize şi provocări din existenţa sa, a afirmat vineri preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu ştim dacă vom reuşi să o menţinem unită. Eu sper că da, pentru că sunt un european convins, însă nu ştim cum vom gestiona această criză prin care trecem acum, cum vom gestiona următoarea criză. Însă, dacă tineri ca voi consideră că se merită ca Europa să rămână unită, atunci asta vom face şi vom reuşi", a spus şeful statului în cadrul Festivalului Internaţional "Tineri în Dialog", organizat de Fundaţia Euriade în Herzogenrath. 

El le-a povestit participanţilor cum a decis să devină profesor de fizică şi cum a organizat schimburi de experienţă. 

"Vorbiţi cu oamenii pe care îi cunoaşteţi şi veţi descoperi că, în principiu, cu toţii ne dorim aceleaşi lucruri. Ne dorim să avem o viaţă frumoasă, căutăm securitate, siguranţă, şanse foarte bune pentru o carieră. Ne dorim o societate în care ne simţim bine, să găsim oameni care ne împărtăşesc gândirea. Şi, apoi, probabil veţi putea înţelege de ce este atât de important să transformăm această gândire comună în ceva care ne apropie cu adevărat, ceea ce reprezintă Uniunea Europeană", le-a spus şeful statului participanţilor, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Administraţia Prezidenţială. 

Preşedintele Iohannis a arătat că una dintre problemele majore la care trebuie găsită o soluţie este modalitatea în care se interacţionează cu vecinii UE din Est, cât şi cei din Vest şi din Sud. 

"Cum vom reuşi să găsim puncte comune, cum reuşim să construim un viitor împreună şi să nu ne distrugem viitorul împreună? Cum integrăm oamenii care vin din locuri defavorizate, precum Siria? Ce facem cu Africa? Acestea sunt întrebări pentru generaţia mea şi, cel mai probabil, nu vom fi noi cei care le vor găsi o finalizare. Aceste probleme le veţi moşteni voi, aşa că începeţi devreme să găsiţi răspunsuri!", a declarat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ