Iohannis: Uniunea Europeană doreşte să se realizeze acest ajutor semnificativ pentru Ucraina

| 01 feb, 20:29

Uniunea Europeană doreşte să se realizeze un ajutor "semnificativ" pentru Ucraina, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

 

El a detaliat că este vorba de ajutor financiar, material, militar.
Sprijinul este "unanim acceptat", a precizat Iohannis, adăugând că mai sunt lucruri de clarificat despre cum pot fi încadrate sumele în actualul buget.
Şeful statului participă, joi, la Consiliul European extraordinar.
"Tema principală este cunoscută, am discutat-o şi în decembrie, este vorba de rectificarea bugetului Uniunii, în esenţă, pentru a găsi o soluţie predictibilă pentru ajutorul pentru Ucraina. Este, între timp, clar că Uniunea că doreşte să se realizeze acest ajutor semnificativ pentru Ucraina, şi nu vorbim doar de ajutorul financiar, vorbim de ajutorul financiar, material, militar. Acest lucru este unanim acceptat, însă mai sunt lucruri de clarificat despre cum putem să încadrăm sumele pe care dorim să le punem la dispoziţie în actualul buget. Vorbim nu de bugetul pe un an, ci despre bugetul pe întreaga perioadă de finanţare", a arătat el.
Preşedintele a amintit că aceste discuţii au avut loc în decembrie, însă nu au putut fi finalizate.
"Nu toată lumea a fost de acord cu soluţiile propuse. Acum, preşedintele Consiliului ne-a invitat ca să finalizăm discuţia pe buget. Speranţa mea este că vom reuşi. Eu voi sublinia în continuare că este nevoie de ajutorul pentru Ucraina, voi sublinia că România face deja foarte multe pentru Ucraina. Este dispusă România să continue acest ajutor atât timp cât va fi nevoie. Vom avea o discuţie mai largă despre ajutorul pe care dorim să îl dăm Ucrainei", a subliniat Klaus Iohannis.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ