Iolanda Balaş-Soter, înmormântată cu onoruri militare

| 14 mar, 14:23

Fosta multiplă campioană la săritura în înălţime Iolanda Balaş-Soter a fost înmormântată cu onoruri militare, luni, la Cimitirul Militar Ghencea 1, la ceremonie fiind prezente aproximativ 200 de persoane.

Coşciugul a fost acoperit cu drapelul României şi în faţa era un tablou reprezentând-o în tinereţe pe fosta atletă. Procesiunea în rit catolic a început la ora 12.00 în faţa capelui din interiorul cimitirului şi a durat aproximativ 30 de minute.


Soldaţii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul au tras trei focuri de armă, după care s-a intonat imnul de stat.


La ceremonia de înhumare au fost prezenţi mai mulţi oameni de sport printre care fostele atlete Gabriela Szabo, Violeta Beclea, Monica iagăr şi Constantina Diţă, preşedintele CSA Steaua, George Boroi, preşedintele de onoare al FC Steaua, Viorel Păunescu, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sandu Ion, preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv şi Român, Alin Petrache, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, fostul canoist Ivan Patzaichin, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu şi antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, Octavian Bellu.


Iolanda Balaş-Soter a decedat, vineri, la ora 15.10 la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Capitală, din cauza unei suferinţe severe, a declarat pentru News.ro, directorul medical, dr. Dana Safta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ