Ion Ariton: ”Emil Boc mi-a cerut într-o discuție informală să sponsorizăm legal Gala Bute”.

| 23 mar, 16:44

Dosarul “Gala Bute” revine în atenția procurorilor. La Înalta Curte de Casație de Justiție s-au prezentat, miercuri, mai multe persoane implicate în acest caz. Printre aceștia, și Ion Ariton, fost ministru al Economiei. Acesta le-a declarat procurorilor că fostul premier Emil Boc i-a cerut “într-o discuție informală” să sponsorizeze legal evenimentul, se arată într-un articol semnat de jurnalistul Cătălin Tolontan.

“În aprilie 2011, la o întâlnire informală, într-o pauză a unei ședințe de Guvern, domnului premier Emil Boc ne-a spus tuturor să vorbim cu niște companii din subordine și să sponsorizăm legal Gala Bute”, a declarat Ariton, miercuri, la ICCJ.

Acesta este și argumentul foarte al apărării, că fostul ministru a făcut ce și-a asumat Guvernul și ce i s-a cerut explicit.

Acuzat că a determinat 10 companii din subordine să sponsorizeze ilegal Gala Bute, Ariton se declară nevinovat.

„Dar eu nu-l cunosc pe Rudel Obreja. Aici, la proces, l-am cunoscut”, s-a apărat fostul ministru, acum senator.

Tolontan explică într-un articol postat pe tolo.ro că “în cazul Ariton, cheia acuzării e aceea că beneficiarul real a fost nu Federația Română de Box, ci firma Europlus Computers SRL, deținută de Rudel Obreja. Companiile de stat nu pot sponsoriza societăți comerciale private”.

Procurorul Ana Dobre a atacat însă pe idea că Ariton și-a chemat doi subordonați și i-a pus să strângă bani de la companiile din subordine, fără să verifice dacă FRB este, într-adevăr, organizatorul galei de box profesionist.

La termenul de miercuri s-a prezentat și Elena Udrea, dar declarația ei de inculpat va fi dată la următorul termen al procesului, cel de pe 26 aprilie, când se va împlini un an de cînd DNA i-a trimis în judecată, pe ea și pe ceilalți șapte inculpați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ