Ion Iliescu: Pactul de coabitare nu era necesar

| 11 oct, 2013

Fostul şef al statului, Ion Iliescu susţine că nu era necesar un pact de coabitare între instituţia preşedintelui României şi cea a primului ministru.

"Nici nu era nevoie de un pact de coabitare, colaborarea între cele două instituţii decurge din statutul constituţional al acestora, aceste două instituţii, cea a preşedintelui şi a primului ministru vor, nu vor, trebuie să conlucreze indiferent de opţiuni şi de interese divergente, pentru că întotdeauna sunt interese divergente, chiar şi într-o familie", a declarat vineri, la Giurgiu, Ion Iliescu, potrivit Agerpres.

Liderul social democrat spune că cele două instituţii impun respect reciproc şi "depinde de înţelepciunea oamenilor să găsească calea conlucrării şi a respectului reciproc ca element de depăşire a dificultăţilor".

Fostul preşedinte consideră că acest pact de coabitare a fost întocmit pentru a exista un acord comun de la care să se poată porni la rezolvarea anumitor lucruri.

În cea ce priveşte funcţionarea USL, preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu consideră că, deocamdată, interesele converg şi, ca în orice conlucrare, şi într-o familie există neînţelegeri, dar acestea nu trebuie să ducă neapărat la divorţ.

Ion Iliescu a participat vineri, la Giurgiu, la cea de-a treia ediţie a Conferinţei privind Strategia pentru Regiunea Dunării.

Tag-uri: ion iliescu, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ