Ion Iliescu: SPP este respectat pentru modul exemplar în care acționează în misiunile interne și externe

| 07 mai, 17:11

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a evoluat remarcabil în acești ani, s-a impus prin calitatea oamenilor și prin rigoarea pregătirii lor, fiind respectat pentru modul exemplar în care a acționat și acționează atât în misiunile interne, cât și în cele externe, apreciază președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

"Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez cele mai sincere felicitări cu ocazia împlinirii a 25 de ani de când există SPP, ca parte a sistemului de instituții militare ale României. Prin Decretul nr. 204 din 7 mai 1990, Consiliul Provizoriu de Unitate Națională a înființat Unitatea Specială de Pază și Protocol (USPP), în subordinea Ministerului Apărării Naționale (în componența Brigăzii de Gardă), cu misiunea de a asigura protecția și paza demnitarilor români, precum și a celor străini care vizitau România. Era un prim pas într-un amplu proces de restructurare și de modernizare a corpului militar, consecință a promisiunilor și angajamentelor asumate prin programul Revoluției Române din decembrie 1989", a subliniat Ion Iliescu într-o postare pe blogul personal.

Fostul președinte își amintește că a colaborat foarte bine cu responsabilii Serviciului, cu oamenii din subordinea lor.

"Tuturor le păstrez o plăcută amintire. Trăim într-o lume marcată de instabilitate, de multe pericole și amenințări la adresa securității țărilor și cetățenilor. Răspunsul la aceste amenințări trebuie să fie unul ferm, profesionist, care să nu aducă atingere valorilor în care credem: democrație, libertate, respectul datorat cetățeanului", a mai scris fostul șef de stat.

Tag-uri: ion iliescu, psd, SPP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ