Ion Ţiriac a ajuns în Cartea Recordurilor

| 10 dec, 2014

Omul de afaceri Ion Țiriac, fost tenismen şi jucător de hochei pe gheaţă, ajuns la  vârsta de 75 de ani, a fost desemnat de către World Record Academy ca fiind  cel mai bogat fost sportiv din lume.

În prezent, Ion Țiriac deţine o avere personală de 2 miliarde de dolari, potrivit celor de la World Record Academy.

Aceștia scriu că Ion Ţiriac a câştigat 294 de meciuri de dublu, inclusiv 22 de titluri, şi 167 de partide la simplu, tot el organizând în prezent turneele de la Madrid – Mutua Madrilena Madrid Open şi Bucureşti – BRD Năstase Ţiriac Trophy.

Ca jucător profesionist, Ţiriac nu a câştigat mai mult de câteva milioane de dolari, însă, la doi ani de la căderea Zidului Berlinului, averea sa ajunsese la 100 de milioane de dolari.

Până în anul 2000, Ion Țiriac ajunsese la o avere de 500 de milioane de dolari, în 2005, la 900 de milioane de dolari, iar, în 2007, el ajungea pe locul 840 în topul miliardarilor lumii, cu o avere personală de 1 miliard de dolari, relatează World Record Academy.

De asemenea, Ion Ţiriac are o avere de două ori mai mare decât a fostului baschetbalist Michael Jordan.

După ce s-a retras din activitatea sportivă, în 1980, Ţiriac a devenit antrenorul lui Ilie Năstase, apoi i-a manageriat pe Mary Joe Fernandez, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf şi Goran Ivanisevici. Între 1984 şi 1993, Ion Ţiriac a fost managerul germanului Boris Becker, care a ajuns pe locul întâi mondial în 1991.

În 1990, a înfiinţat turneul Madrid Open, care, de atunci, a crescut constant, devenind una dintre cele mai mari competiţii de tenis din lume. Obiectivul lui Ion Țiriac este acela de a aduce turneul la nivelul celor de Grand Slam. Anul trecut, Ion Ţiriac a fost ales în International Tennis Hall of Fame.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ