Ionuţ Moşteanu: Repornim USR cu toată forţa, PSD şi PNL tratează democraţia ca pe un joc de alba-neagra

| 17 iun, 18:58

Biroul Naţional al USR a stabilit, în şedinţa de luni, detaliile pentru Congresul USR din 29 iunie, în care va fi aleasă o nouă conducere executivă a partidului, adică un nou Birou Naţional.

„Toţi colegii au disponibilitate să organizăm tranziţia către o nouă conducere a partidului într-un mod cât mai simplu şi clar, lipsit de orice posibilitate de contestare juridică, pentru că vedem ce au făcut PSD şi PNL de-a lungul anilor şi ştim că au toate instituţiile şi vor încerca să conteste dreptul USR de a fi pe buletinele de vot la alegerile care urmează până la sfârşitul anului”, a declarat Ionuţ Moşteanu, vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii.

„Toţi colegii au disponibilitate să organizăm tranziţia către o nouă conducere a partidului într-un mod cât mai simplu şi clar, lipsit de orice posibilitate de contestare juridică, pentru că vedem ce au făcut PSD şi PNL de-a lungul anilor şi ştim că au toate instituţiile şi vor încerca să conteste dreptul USR de a fi pe buletinele de vot la alegerile care urmează până la sfârşitul anului. Suntem oameni responsabili şi vom reporni USR cu toată forţa. Următoarele alegeri sunt cele prezidenţiale şi aşteptăm tot felul de surprize din partea PSD şi PNL, care vedem că se joacă cu calendarul de alegeri ca şi cum joacă alba-neagra în curte. Aşa tratează ei democraţia”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, potrivit unui comunicat de presă al USR.
10 membri USR şi-au depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR în interiorul termenului stabilit, termen care a expirat duminică seara. Urmează validarea candidaturilor de către Comisia electorală, ţinând cont că fiecare dosar de candidatură trebuie să conţină o serie de documente, printre care un proiect politic, declaraţii de avere şi de interese şi declaraţia de necolaborare cu fosta Securitate.
Odată validatate candidaturile va începe campania internă, urmând ca toţi membrii USR să-şi aleagă preşedintele prin vot electronic în cursul zilelor de 24 şi 25 iunie. Dacă niciunul dintre candidaţi nu va obţine majoritatea voturilor membrilor USR se va organiza un al doilea tur pe 27-28 iunie.
În paralel cu campania internă pentru funcţia de preşedinte al USR se derulează procedura pentru alegerea unui nou Birou Naţional al USR. Format din 24 de membri, BN al USR va fi ales de cei 600 de delegaţi participanţi la Congresul USR programat să se desfăşoare pe 29 iunie. În acest moment, toate filialele USR derulează alegeri pentru desemnarea delegaţilor la Congres.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ