Ionuţ Stroe: ”Companiile cer ca economia să fie încurajată, nu formule fiscale care inhibă iniţiativa!!”

| 24 iun, 16:55

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că nu numai liberalii, dar şi companiile susţin menţinerea cotei unice, pentru că "a adus prosperitate", şi sunt împotriva unor "formule fiscale care inhibă iniţiativa".

 

"Păstraţi cota unică, a adus prosperitate. Nu introduceţi taxe noi care ar descuraja noi investiţii. Menţineţi sistemul fiscal predictibil. Nu o spunem doar noi, liberalii, ci şi companiile. Mesajele sunt simple şi vin de la investitorii străini şi de la tot mediul de afaceri. E unanimitate. Scrisoarea lor publică conţine semnăturile aproape tuturor marilor asociaţii de investitori, români şi străini. PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri, pentru că ele au funcţionat şi le vom susţine şi mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie. Apreciem susţinerea care vine dinspre marii investitori străini şi români pentru ideile şi măsurile economice promovate constant de PNL", a scris Stroe, vineri, pe Facebook.
Liberalul aminteşte că locurile de muncă sunt create de companii.
"Companiile cer ca economia să fie încurajată, să nu mergem spre formule fiscale care inhibă iniţiativa. Şi le dau dreptate sută la sută, pentru că ei sunt cei care creează locuri de muncă, cei la care ne uităm când vorbim de dezvoltare", a adăugat Ionuţ Stroe.
Mediul de afaceri recomandă autorităţilor câteva direcţii pentru măsuri fiscale, printre care menţinerea unei cote unice de impozitare, reducerea reală a evaziunii fiscale, creşterea colectării taxelor, combaterea evaziunii prin acţiuni mai aspre şi reaşezarea sistemului fiscal astfel încât să stimuleze munca.
Conform unui comunicat al principalelor organizaţii din mediul de afaceri, cota unică de impozitare ar trebui menţinută, fiind un sistem de impozitare simplu şi esenţial pentru creşterea economică, "care a adus prosperitate, a generat locuri de muncă, a încurajat formarea unei clase de mijloc în România şi care, totodată, reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale României".
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a exprimat în mai multe rânduri opţiunea pentru introducerea impozitului progresiv.
"M-am săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriflici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei 'viitorul luminos' şi cât de bună este cota unică, care nu mai există în România - e o mutaţie cu o excepţie", afirma Ciolacu pe 20 iunie.

 

Tag-uri: ionut stroe
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ