IONUŢ STROE: Discuţiile dintre PNL şi UNPR vor continua. Aşteptăm o poziţie privind moţiunea de cenzură

| 23 sep, 19:26

Discuţiile liberalilor cu reprezentanţii UNPR privind moţiunea de cenzură vor continua, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, citat de Agerpres.

"Discuţiile cu UNPR au început şi vor continua. Nu e vorba de o simplă întâlnire, ci de discuţii care, sperăm noi, în zilele următoare să se concretizeze şi să existe din partea UNPR o comunicare publică în legătură cu poziţia pe care o vor adopta. Au existat deja discuţii la nivelul celor două conduceri. Discuţiile există de când este moţiunea", a precizat Stroe.

În ceea ce îi priveşte pe reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale din Parlament, purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că există discuţii şi cu aceştia pe marginea unei eventuale susţineri a moţiunii de cenzură. De altfel, Ionuţ Stroe a arătat că au fost purtate discuţii cu toate partidele parlamentare şi că există întâlniri inclusiv cu parlamentari independenţi. 

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a subliniat că aceste discuţii nu includ negocieri privitoare la eventuale împărţiri de portofolii "într-un posibil viitor guvern", nu includ niciun fel de oferte politice electorale care vizează anul 2016 şi nu conţin promisiuni de natura "compromisurilor politice care s-au mai făcut în România". 

"Ne interesează doar demersul nostru de susţinere a moţiunii de cenzură", a precizat liberalul. 

El a susţinut că există informaţii că parlamentarii PSD, ca şi la precedenta moţiune de cenzură, "vor fi cenzuraţi în a se exprima". "Credem că PSD, ca şi la precedenta moţiune de cenzură, va încerca să cenzureze dreptul propriilor parlamentari de a se exprima în legătură cu o întrebare mai simplă ca niciodată: dacă doresc sau nu să menţină un om suspicionat de fraudă de natură penală în fruntea unui guvern şi dacă România îşi permite în continuare prezenţa acestui om în fruntea Guvernului", a spus Stroe. 

În altă ordine de idei, el a precizat că a fost aprobată solicitarea PNL privind organizarea unui miting în Parcul Izvor, pe data de 29 septembrie, ziua în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură. 

În cursul zilei de miercuri, Uniunea Naţională pentru Progresul României şi-a reafirmat, într-un comunicat de presă, susţinerea pentru coaliţie, pentru guvernul din care face parte şi pentru preşedintele ţării pe problemele care ţin de securitatea naţională şi a precizat că parlamentarii progresişti nu vor vota moţiunea de cenzură.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ