Ionuţ Stroe: Nu se pune problema ca în momentul de faţă să abdicăm de la angajamentul asumat acum doi ani

| 21 sep, 19:23

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri despre criticile aduse de colegul său, Robert Sighiartău, privind alianţa cu PSD, că nu se pune problema ca în momentul de faţă să abdice de la angajamentul asumat acum doi ani de zile şi nu se pune problema unei mişcări interne în partid, de coalizare a unora împotriva altora.

 

”Noi şi PSD ne-am situat diametral opus în spaţiul politic românesc de 30 de ani încoace, de data aceasta avem o mare responsabilitate, asumată în mod transparent acum aproape doi ani de zile, şi anume de a guverna această ţară. Am definit numitorul comun, lucrurile care ne unesc şi anume programul de guvernare, împreună asumăm şi la bine şi la greu conducerea acestei ţări”, a spus Ionuţ Stroe în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.
El a precizat: ”Este regretabil că în anumite momente foarte dificile, în care trebuie să iei decizii majore şi importante pentru această ţară, unii dintre noi  se lansează în tot felul de speculaţii politice şi din păcate, cred eu, se fac că nu înţeleg sau trăiesc mai puţin importanţa acestor momente pentru România”.
”Nu se pune problema ca în momentul de faţă să abdicăm de la angajamentul asumat acum doi ani de zile. Nu se pune problema unei mişcări interne de coalizare a unora împotriva altora. Este acest proiect pe care îl avem împreună şi această responsabilitate asumată de noi fără a privi la sondaje, este un angajament luat în în raport cu instituţiile europene apropo de momentul dificil prin care trecem din punct de vedere economic. Suntem în această coaliţie, avem de luat nişte decizii foarte importante pentru a echilibra sistemul bugetar în România şi a da acestei ţări în continuare o şansă pentru dezvoltare şi stabulitate şi aşa vom face”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.
Întrebat despre o posibilă penalizare a lui Robert Sighiartău în partid, Ionuţ Stroe a arătat că  ”nu  vrea să meargă mai departe”.
”Politica este un sport de echipă, există o majoritate şi aţi văzut-o manifestându-se la foarte multe voturi, în legătură cu decizii importante, lucrul ăsta trebuie respectat pentru că este un vehicul care asigură tuturor posibilitatea de e se exprima, de a contribui, de a veni permanent cu idei, dar contează şi imaginea şi credibilitatea pe care o proiectezi în interuior pe când, dacă îţi ataci propriul partid mereu, s-ar putea să existe şi probkeme care sunt reglementate de statut”, a spus Stroe. .
”E păcat că sunt şi la noi în partid nu doar la noi, toate partidele au, oameni care se situează împotriva propriului partid, ba mai mult, zugrăvesc tot felul de peisaje apocaliptice. Dacă ar trebui să ne luăm după sondaje sau după cifre sau interesul electoral pe care îl avem la anul, asta ar înseamna să ne abatem de la marea responsabiliutate asumată aceea de a guverna împreună”, a mai declarat liberalul.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ