Iordache, despre alegerile parlamentare: PSD poate creşte cu 1% peste scorul votului politic de la locale

| 26 aug, 16:49

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a afirmat vineri, la şcoala de vară a femeilor social-democrate, că PSD poate creşte la alegerile parlamentare cu un procent peste scorul obţinut la alegerile locale pe votul politic de la consiliile judeţene, adică să obţină 40% şi să ajungă prin redistribuire la 44-45% din locurile Parlamentului, iar împreună cu ALDE ar putea obţine majoritatea necesară formării guvernului.

Iordache a subliniat că prioritatea social-democraţilor este activitatea din perioada de pre-campanie electorală şi a făcut un apel către femeile social-democrate pentru mobilizare în perspectiva scrutinului de la alegerile parlamentare. 

"Prioritară, din punctul meu de vedere, este activitatea pe care o vom duce în perioada de pre-campanie (...) Aşa cum am văzut în această sală determinarea colegelor de la OFSD şi prin prisma faptului că foarte multe dintre ele se vor regăsi pe listele de candidaţi, sau argumentele care vor prevala în faţa electoratului precum consistenţa programului de guvernare, care va fi unul aproape de oameni, consider că putem creşte cu un procent peste scorul obţinut la alegerile locale pe votul politic pentru consiliul judeţean, ca vot politic pe listă. Per total, la vot politic PSD ar obţine 40% şi prin redistribuire 44-45 % şi la Camera Deputaţilor şi la Senat; PNL 33-34%, ALDE 7-8%, PMP 6%-7% şi UDMR 6 %. Deci, prin matematică simplă, PSD plus ALDE, pe vot politic, putem obţine un 52-53%, cu posibilităţi de creştere de cel puţin un procent", a argumentat Florin Iordache. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a participat ca lector la şcoala de vară a femeilor social-democrate, care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Constanţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ