Iosif Armaş rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Timişoara

| 18 apr, 10:17

Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins cererea omului de afaceri Iosif Armaş de a fi cercetat în stare de libertate, după ce Tribunalul Caraş-Severin a decis să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

'CAT respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Armaş Iosif, Costea Valentin, Mihu (fostă Borza) Monica Angela, Oprea Victoria, Adamescu Gavril şi Răiescu Filip împotriva încheierii penale pronunţate de Tribunalul Caras-Severin în dosar. Menţine încheierea atacată', arată soluţia pronunţată în Camera de Consiliu a CAT, vineri. Decizia este definitivă. 

Armaş este cercetat în dosarul în care este acuzat de delapidare şi bancrută frauduloasă privind devalizarea complexului Băile Herculane, cu un prejudiciu estimat la 30 de milioane de euro. 

Potrivit procurorilor DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că suspecţii Armaş Iosif, preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. Hercules S.A. Băile Herculane, acţionar şi administrator special al S.C. Argirom Internaţional S.A. Bucureşti, care deţinea peste 60 % din acţiunile S.C. Hercules, Răiescu Filip, director general al S.C. Hercules S.A., şi Adamescu Gavril, director economic al aceleiaşi societăţi, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi alte persoane. Acest grup avea drept scop scoaterea activelor/bunurilor S.C. Hercules S.A. din patrimoniul societăţii şi, totodată, însuşirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obţinute din valorificarea acestor active. 

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi doi dintre lichidatorii societăţii, dar şi funcţionari publici din cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. 

De asemenea, în cauză este cercetat sub control judiciar şi fostul manager al S.C. Hercules S.A., Ilie Iova, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. El a fost arestat preventiv în urmă cu o săptămână.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ