Ipocrizia lui Dan Tapalagă

| 29 sep, 2013

Tapalagă a elogiat curajul justiţiei şi a evocat consolidarea statului de drept. „Condamnarea lui Dan Voiculescu, considerat ultimul mogul, ultima fosilă a lumii vechi, pare să indice că justiţia şi-a consolidat independenţa, ca a devenit mai conştientă de propria putere şi continuă să demoleze piatră cu piatră mitul intangibilităţii mai marilor zilei, indiferent că sunt politicieni, oameni de afaceri influenţi sau moguli atotputernici”.

După episodul condamnării lui Dan Voiculescu la cinci ani închisoare cu executare în dosarul ICA, în presă constatăm două curente de opinie. Vorbim, pe de o parte, despre poziţionarea împotriva statutului de drept a jurnaliştilor trustului Intact.Imediat după anunţarea sentinţei, Antena 3 a strigat adunarea, iar jurnaliştii plăţiti de Voiculescu au înfierat fără menajamente instituţiile justiţiei din România pe care au acuzat-o – oare a câta oară – că ar fi aservită politic. Pe de altă parte, se remarcă un alt curent, în extrema opusă, al osanalelor ridicate la piedestalul justiţiei de către diverşi comentatori. Este şi cazul lui Dan Tapalagă, editorialistul care s-a grăbit să aplaude verdictul instanţei care l-a condamnat pe „varan” la cinci ani de temniţă.


Astfel, Tapalagă a elogiat curajul justiţiei şi a evocat consolidarea statului de drept. „Condamnarea lui Dan Voiculescu, considerat ultimul mogul, ultima fosilă a lumii vechi, pare să indice că justiţia şi-a consolidat independenţa, ca a devenit mai conştientă de propria putere şi continuă să demoleze piatră cu piatră mitul intangibilităţii mai marilor zilei, indiferent că sunt politicieni, oameni de afaceri influenţi sau moguli atotputernici”, susţine editorialistul.

Abordarea lui Dan Tapalagă ar fi putea corectă, dacă am rupe-o din context. Fiindcă nu putem să nu rememorăm opiniile pline de venin ale aceluiaşi editorialist atunci când USL a câştigat alegerile parlamentare şi a preluat guvernarea. Atunci, condeierul Cotrocenului prevestea apocalipsa, avertiza pe un ton grav că justiţia va fi aservită politic sau că statul de drept se va duce pe apa sâmbetei.

A trecut mai puţin de un an, iar Dan Tapalagă îşi schimbă opinia cu 180 de grade. În loc să cânte prohodul justiţiei, aşa cum ne-am fi aşteptat în urma previziunilor apocaliptice, editorialistul proslăveşte realizările remarcabile ale statutului de drept. Se vede că Dan Tapalagă s-a format la şcoala lui Traian Băsescu, acolo unde insconsecvenţa şi gimnastica răzgândirilor sunt deja intrate în fişa postului.

Cu alte cuvinte, singura concluzie pe care o putem trage este că Dan Tapalagă a minţit propagandistic. Previziunile catastrofice nu numai că nu s-au adeverit, dar România îşi consolidează într-adevar instituţiile din zona justiţiei.

Din fericire, Dan Tapalagă constată în fiecare zi că dreptul la libera exprimare este de asemenea garantat în România. Numai că lejeritatea cu care trece de la alb la negru şi viceversa în „argumentarea” propriilor puncte de vedere este deranjantă inclusiv pentru cititorii fideli ai editorialistului. Ceea ce se traduce într-o pierdere masivă de credibilitate. Păi ori eşti apologetul Cotroceniului şi îţi asumi până la capăt acest statut, ori o arzi gazetăreşte erijându-te într-un jurnalist obiectiv.

În rest, editorialul publicat de Hotnews este un elogiu adus prea bunului conducător. Nu mai este o surpriză pentru nicio persoană familiarizată cu scriitura lui Tapalagă. Dacă ar trebui să scrie un articol despre ecosistemul pădurii amazoniene sau despre funcţia de reproducere a euglenei verzi, Dan Tapalagă tot ar identifica nişte merite ale preşedintelui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2013
PETRUS
JUSTITIA SI FOSILA TURNATOARE DE LA COTROCENI
Este incredibil cat de ipocriti sunt unii jurnalisti. Individul Tapalaga vorbeste despre fosile si nu spune nimic despre turnatorul Basescu si despre mafia pedelista. Despre ce justitie vorbim noi aici ??? Stiu, vorbim despre justitia controlata de turnatorul Basescu.
29 sep, 2013
cantautor
ptr.ADRIAN
pe net rezulta ca Falca a fost exonerat de raspundere in toate instantele..
de unde ai cules informatia?
29 sep, 2013
Ferenczy Stefan
Despre Justiție...
...îmi rezerv dreptul să scriu în termeni și mai elogioși... Dar îmi trag oleacă sufletul și-mi odihnesc penița până când se va pronunța le fel de imparțial și corect și în celelalte procese aflate pe rol, sau trecute pe hold: Adriean Videanu, Elena Udrea, Traian Băsescu...
29 sep, 2013
adrian
asta este a doua dovada de independenta a justitiei. prima data a fost achitarea lui falca la a treia instanta dupa ce primele 2 il condamnasera.
29 sep, 2013
Constantin
Dovada fricii de justitie a lui Voiculescu este dezertarea de doua ori din Parlamentul Romaniei.Faptul ca s-a inselat Tapalaga e o dovada in plus ca totusi justitia romana functioneaza independent.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ