Ipocrizia PNL continuă în siajul Antenei 3. Nițu a fost nominalizat de Pivniceru

| 11 mai, 2013

Săptămână aceasta a avut loc mult aşteptata audiere a procurorilor de către CSM. După ce la primele audieri toţi cei nominalizaţi de ministrul Justiţiei de atunci, Mona Pivniceru, au fost "măcelăriţi" de garnizoana CSM în frunte cu Daniel Morar, acum toată lumea a aşteptat cu interes verdictul.

Principalul motiv pentru care aceste audieri au stârnit un interes ridicat a fost acela că propunerile au fost făcute de către Victor Ponta, iar una dintre nominalizări era cea a Laurei Codruța Kovesi.

Al doilea punct de interes pentru publicul larg, dar mai ales pentru mass-media, a fost dat de nominalizarea lui Tiberiu Nițu pentru funcția de Procuror General. Acesta a fost și una din nominalizările Monei Pivniceru, dar la după precedentele audieri de la CSM nu a primit aviz pozitiv.

La această nouă rundă de audieri Tiberiu Nitu a avut o prestaţie catalogată de cei de la CSM îmbunătăţită faţă de data trecută, primind în consecință şi avizul pozitiv. În motivarea deciziei luată de CSM, Tiberiu Niţu, propus pentru a doua oară procuror general, a primit avizul pozitiv pentru că a avut iniţiative în modernizarea Ministerului Public, a fost receptiv la criticile formulate de CSM la interviul din noiembrie 2012 şi va colabora cu echipa de conducere.

Frustrarea de care dau dovadă cei de la Antena 3 după nominalizările de procurori făcute de Victor Ponta, a continuat furibund după ce a fost anunţat de CSM rezultatul pozitiv primit de toţi cei nominalizaţi. După ce subiectul predilect al atacurilor lor a fost Codruța Kovesi, acum aceştia nu au contenit să se lege de faptul că Nițu a primit avizul pozitiv, făcând din acest lucru un capăt de ţară.

Ceea ce probabil nu au în vedere anteniştii este că, atunci când Mona Pivniceru l-a nominalizat şi nu a primit avizul pozitiv din partea CSM au făcut mare scandal cu privire la respingerea sa de către CSM. Se observă cu ochiul liber că atunci când a fost nominalizat de Mona Pivniceru a fost un candidat valabil pentru o asemenea funcție, dar când a făcut parte din grupul celor nominalizaţi de Victor Ponta, alături de Kovesi, a ajuns un fel de paria pentru Antena 3.

De asemenea, de o doză însemnată de ipocrizie au dat dovadă şi cei din PNL, care au criticat nominalizările făcute de Victor Ponta, uitând la fel ca Antena 3 că Tiberiu Nițu a fost nominalizat de către Mona Pivniceru, un ministru propus de PNL.

În pofida tuturor criticilor venite din partea celor de la Antenă şi a nemulţumirilor exprimate, direct sau indirect, de către cei de la PNL, trebuie să privim adevărata situaţie a lucrurilor. La ora actuală avem după mult timp procurori care au primit aviz pozitiv de la CSM, iar interimatele care au avut loc unul după altul la instituţii precum DNA vor lua sfârşit.

 

Chiar dacă cei de la Antenă şi cei de la PNL critică modul în care au fost făcute numirile de către Victor Ponta, pentru cetăţeni nu aceasta contează. Dimpotrivă, aşa cum arată şi sondajele de opinie apărute în ultima vreme, oamenii nu simt o influenţare a vieţii lor de cine este procuror, dacă e al lui Băsescu sau al lui Ponta. Ceea ce românii doresc este ca la nivel instituţional toate lucrurile să funcţioneze, iar acolo unde sunt blocate, precum DNA, să fie deblocate cât mai curând.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mai, 2013
Tudor
UAU!
Basism-grup la fata asta care semneaza articolul. Zici ca scrie la comanda. Da' n-are cum! Sau...?
18 mai, 2013
Baspunar
Cine este ipocrit?
Sebastian Ghita, patronul RTV, impreuna cu angajatii duc un razboi politic contra P.N.L. dar mai ales impotriva lui Crin Antonescu. In fapt numirea procurorilor a facut-o securitatea cu aprobarea si avizul lui Ghita Sebastian si Santaj Basescu, fost Traian. Ponta s-a consultat in U.S.L. in legatura cu numirea celor 6 procurori? Probabil s-a consultat cu Ghita. Basescu nu cred ca este in U.S.L. dar cred ca a fost consultat. Sustinerea ca: "oamenii nu simt o influenţare a vieţii lor de cine este procuror" este o tanpenie, daca nu o prostie mare. Sa faca postul RTV o ancheta jurnalistica pe unde au umblat procurorii lui Kovesi si Morar cu bibliile in mana si sa constate ce bine s-au simtit cei anchetati pentru ca au avut tupeul sa voteze la referendum. Despre Contractele lui Sebastian Ghiţă cu statul roman nu se sulfa o vorba. Din aceasta cauza cei sase procurori sunt foarte importanti pentru Ghita cat si pentru magariile lui Santaj Basescu, fost Traian.
Contractele lui Sebastian Ghiţă cu statul roman intr-un an:
- 23.12.2010 cu Ministrul Finanţelor: 2.458.699 Euro (fără TVA)
- 21.01.2011 cu Spitalul Sf. Maria Bucureşti: 1.618.800 lei (fără TVA)
- 01.05.2011 cu Casa de Sănătate a MT: 280.860 lei (cu TVA)
- 23.06.2011 cu Primăria Bucureşti: 4.939.669 Euro (fără TVA)
- 11.09.2011 cu Agenţia de plăţi DRP: 7.134.490 lei (fără TVA)
- 22.11.2011 cu Administraţia Naţională Apele Române: 84.139 lei (fără TVA). Si atunci cine minte sau cine este ipocrit? Postul RTV?
17 mai, 2013
Ana Ana
Antena3, e un partid politic si nu stim noi? @autoarea, raportezi actiunile partidelor politice, la ce spune Antena3? :))
Pe cale de consecinta, fiind rivale, RTV e un alt partid politic si nu stim?

A, Antena3=PNL si RTV=PSD (Ponta VV) ?
15 mai, 2013
Vili Rupa
Voi care sunteti functionari la stat ,care munciti ca , procuror ,judecator ,avocat ,politist, consilier ,primar ,medic sau profesor si sunteti acuzati de diferite infranctiuni penale ,de ce trebuie sa va faceti colegii cinstiti de rusine si societatea civila ,dati-va demisia urgent din functiile pe care le detineti si timp de 10 ani sa nu mai incercati sa aveti vre-o functie publica la stat ,interlopi cu legitimatie de la stat ce ati devenit !

Justitiarul de Hunedoara
14 mai, 2013
Bojidar
Cine va opri coalitia politica din justitie, coordonata de Monica Macovei – Alcool, formata din C.S.M. (Handeala), P.I.C.C.J. (Kovesi), D.N.A. (Morar), Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &) si A.N.I. (Georgescu Giumbix), partide politice basiste neanregistrate la Tribunal? Membrii partidelor politice basiste din coalitia coordonata de Monica Macovei – Alcool nu raspund civil, disciplinar si penal? Au imunitate si impunitate pe viata daca asa o sa hotarasca Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &) ?
15 mai, 2013
tomi666
corect
bine zis! mama lor de basisti! si cu nemernicul de ponta care pupa acum la basescu si executa ordinele lu marinaru ! jos basescu jos ponta jos PDL jos PSD jos PPDD jos toate partidele! doar PNL si Antena 3 lupta clar impotriva dictatorului base! toate televiziunile sunt basiste mai putin antenele! traisca lupta impotriva clicii basiste!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ