Irina Begu, eliminată de Bouchard de la Australian Open

| 25 ian, 10:56

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de canadianca Eugenie Bouchard (20 ani), a șaptea favorită, cu 6-1, 5-7, 6-2, duminică, la Melbourne, într-un meci din optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.

După un prim ghem echilibrat, în care a avut și o minge de break, Begu nu a reușit să se regăsească, a greșit mult, a părut depășită de miza meciului și s-a trezit condusă cu 5-0, înainte de a-și trece în cont primul ghem. Irinei nu i-a mers deloc serviciul, a ratat toate cele cinci mingi de break de care a beneficiat și a cedat primul set cu 1-6, după 29 de minute.

Nici al doilea set nu a fost mai bun pentru româncă, care a fost condusă cu 3-0, înainte de a realiza primul său break. Begu a crescut nivelul de joc și s-a apropiat la 3-2, după care a egalat (3-3), al doilea break venind după câteva schimburi remarcabile. Irina Begu a preluat apoi conducerea (4-3), încheind al patrulea său ghem consecutiv cu un as. Seria incredibilă a româncei a continuat și Irina a ajuns la 5-3, însă Bouchard a replicat cu un break la zero.

Begu a avut două mingi de set, dar Bouchard a recuperat și a restabilit egalitatea, 5-5. Begu a salvat apoi o minge de break și a închis ghemul cu un as (6-5). Irina Begu a câștigat setul cu 7-5, în 61 de minute, după o dublă greșeală a canadiencei.

Begu a început cu stângul setul decisiv, pierzându-și serviciul. Bouchard a făcut 2-0, iar apoi Irina a salvat o minge de break și a reușit să își ia serviciul, reducând diferența (1-2). Eugenie Bouchard și-a păstrat avansul și la 4-2 a reușit un nou break (5-2), decisiv pentru soarta partidei. Bouchard și-a adjudecat setul cu 6-2, în 36 de minute.

Meciul a durat două ore și 6 minute, timp în care Begu a reușit șase ași, Bouchard trei, românca a comis trei duble greșeli, față de patru ale canadiencei. Bouchard a reușit 33 de lovituri câștigătoare, față de 23 ale Irinei, care a făcut 44 de erori neforțate, spre deosebire de 42 ale jucătoarei nord-americane.

Begu (24 ani, 42 WTA) a reușit, totuși, la Melbourne, cea mai bună performanță a sa la turneele de Grand Slam în proba simplu, după ce până acum nu ajunsese mai sus de turul al doilea (Australian Open — 2013, Roland Garros — 2011, 2012, Wimbledon — 2014, US Open — 2012, 2014). Pentru optimile de finală, Irina va primi un cec de 175.000 de dolari și 240 de puncte.

Irina Begu a evoluat și la dublu, alături de Lara Arruabarrena (Spania), pierzând în turul al doilea al probei, pentru care s-a ales cu 11.500 dolari australieni și 130 de puncte WTA.

Eugenie Bouchard, numărul șapte mondial, semifinalistă anul trecut la Melbourne, va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Shuai Peng (China/N. 21) și Maria Șarapova (Rusia/N. 2).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ