Irina Begu, prima declaraţie după câştigarea turneului WTA de la Seul

| 27 sep, 16:00

"Sunt atât de fericită că am câștigat primul meu titlu WTA după trei ani", a declarat duminică jucătoarea română de tenis Irina Begu, după ce s-a impus în finala turneului de la Seul, dotat cu premii de 426.750 de dolari.

Begu (25 ani, 29 WTA), principala favorită, a învins-o, duminică, în finală, pe belarusa Aleksandra Sasnovici, cu 6-3, 6-1. Românca a triumfat pentru a doua oară într-un turneu WTA, după cel de la Tașkent (Uzbekistan) din 2012.

"Sunt atât de fericită că am câștigat primul meu titlu WTA după trei ani. A trecut mult de atunci și cred că mi-am îmbunătățit mult jocul", a afirmat Begu, citată de site-ul WTA. "Am învățat mult din meciurile și experiențele pe care le-am avut și în primul rând cred că sunt mult mai constantă în joc. Mă simt total diferit față de acum trei ani", a adăugat românca.

"Cred că lucrul esențial azi e că mi-am păstrat calmul și am făcut-o pe adversara mea să alerge mai mult (...). Cred de asemenea că am fost mai bună la punctele importante. Nu am dominat fiecare ghem, dar am fost mai bună la punctele mari", a spus ea.

Întrebată despre importanța victoriei sale pentru România, Begu a răspuns: "Cred că este importantă, fiindcă tenisul este cu adevărat popular în acest moment în România. Avem multe jucătoare în Top 100 și în țară sunt o mulțime de fani. Susținerea lor este foarte importantă".

Begu, locul 29 mondial, va urca pe locul 26. Cea mai bună clasare din cariera sa fusese până acum poziția a 28-a.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ