Isărescu: Economia creşte. Nu vrea deloc să se prăbuşească. Merge înainte!

| 03 dec, 15:41

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, susţine că este optimist cu privire la evoluţia economiei României, declarând că aceasta creşte şi „merge înainte” chiar dacă, atunci când te uiţi la televizor, ai impresia că totul se prăbuşeşte.

„Economia creşte. Dacă te-ai lua după televizoare, totul ar trebui să se prăbuşească în ţara aceasta. Nu vrea. Nu vrea deloc să se prăbuşească. Merge înainte!” a declarat guvernatorul BNR în cadrul conferinţei „Inflaţia în ultimii 10 ani”. Totuşi, acesta susţine că ţara noastră are probleme de competitivitate în faţa Cehiei, Poloniei şi Ungariei, în aria în care ne-am aştepta cel mai puţin şi anume la produsele agricole.

 

„În primul rând, aceste ţări au stimulat mai puţin cererea agregată. Acest lucru s-a văzut la deficitul de cont curent. Noi suntem deficitul de cont curent la 3-4%, aproape de limită. (...) Nu mai putem să neglijăm. Economia este ciclică şi ar fi foarte rău ca faza descendentă a ciclului să ne prindă cu un deficit extern mare. Marja noastră de manevră ar fi mult mai mică, şi cu deficit bugetar,” a completat Mugur Isărescu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ