Isărescu, la audieri. Dezbatere încinsă. VIDEO

| 12 feb, 11:35

Guvernatorul Mugur Isărescu și Consiliul de Administrație al BNR au ajuns marți la  comisia de specialitate din Senat, pentru audierea cu privire la creșterea ROBOR. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu este prezent și el la audiere, spunând că ipoteza manipulării ROBOR nu poate fi exclusă din start.

„Mai mult decât suspiciuni nu am, dar aceste suspiciuni trebuie elucidate. Având în vedere ce s-a întâmplat la nivel european unde arată că LIBOR a fost manipulat, o astfel de ipoteză nu poate fi exclusă din start. Nivelul ridicat al ROBOR care reprezintă un element disuasiv, atât pentru firme cât și pentru persoane private”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Este un sfârșit un răspuns adecvat dat de BNR. Audierea de astăzi vizează exact temele pe care vi le-am anunțat. Vă asigur că și alte teme de interes public merită dezbăture ulterior. Astăzi nu vom discuta nici despre bonusul pe are vi l-ați dat de pensionare, nici despre conflictul de interese. Astăzi discutăm despre ROBOR, inflație și despre raportul pe care l-ați făcut”, a spus parlamentarul ALDE Daniel Zamfir.

Drept răspuns, guvernatorul BNR a afirmat: „Răspundem la orice chemare a Parlamentului pentru informare. Pentru lămurirea chestiunilor economice. În conformitate cu legea noastă, am venit împreună cu colegii mei din Consiliul de Administrație, pentru că am observat că în opinia publică există o confuzie: BNR este condusă de o singură persoană. Acesta este motivul pentru care suntem toți aici, nu ca să impresionăm”.

Daniel Zamfir a declarat, luni, la Parlament, că după audierea de marți a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se va lămuri dacă BNR ”a intervenit sau nu să influențeze ROBOR-ul, dacă BNR a intervenit sau nu să influențeze cursul valutar”.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ