Isărescu: "Mi-e greu să spun care vor fi beneficiile legii dării în plată"

| 05 mai, 16:53

Mugur Isărescu a vorbit despre efectele legii dării în plată, dar și despre posibilitatea deprecierii leului în fața euro din cauza aplicării acestei legi, totul în cadrul unui briefing de presă, arată hotnews.ro.

"Legea (dării în plată - n.r) se remarcă printr-un grad extrem de ridicat de imprecizie. Sunt puși laolaltă cei care nu pot să plătească cu cei care nu vor să plătească. Cu greu se poate face o evaluare corectă a impactului. Trebuie să vedem reacțiile diverșilor debitori, reacțiile băncilor. Mi-e greu să spun care vor fi beneficiile acestei legi", a declarat joi Guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR nu a exclus ca deprecierile leului dincolo de 4,50 în fața euro să fie unul dintre efectele acestei legi, chiar dacă a admis că "analiștii care leagă evoluția cursului de darea în plată înseamnă că știu mai multe decât știm noi aici la BNR".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 15:14
??????
Considerati ca domnul Isarescu si-ar fi dorit sa inlocuiasca "imobilismul" din sistemul bancar autohton , comunist, cu un imobilism ceva mai "occidental" ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ