Isărescu speră ca băncile să reducă dobânzile la credite

| 05 aug, 2013

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât luni reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 4,5% pe an de la 5,0%. Guvernatorul Băncii Centrale a declarat că această decizie se va reflecta cât mai curând în politica de creditare a băncilor comerciale.

"Sperăm ca transmisia monetară în dobânzile la credite se va face mai rapid. Cred că băncile vor vedea pozitiv această decizie. Mai este câmp foarte mare pentru a reduce costurile creditarii în lei. Este în interesul lor să o facă cât mai reped. Băncile trebuie să se apropie de clienţi. Dacă aş fi în locul lor, eu aşa aş face", a spus Isărescu în conferinţa de presă de după şedinţa Consiliului de Administraţie.

Conform acestuia, BNR mizează pe faptul că băncile se vor mişca mai repede şi vor înţelege că trebuie să se apropie de clienţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ