ISMB face verificări la alte trei şcoli, în urma unor sesizări privind colecte de bani

| 13 ian, 2014

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti face verificări, începând de luni, la Şcoala Gimnazială "Sfântul Andrei", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" şi Colegiul Economic "Costin C. Kiriţescu", după ce a primit sesizări privind colecte de bani.

"În urma unor sesizări primite, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti declanşează, începând de astăzi, 13 ianuarie 2014, verificări la următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială «Sf.Andrei», Liceul Teoretic «Nicolae Iorga», Colegiul Economic «Costin C. Kiriţescu»", a anunţat ISMB, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit unor oficiali din Ministerul Educaţiei, în ultimele zile au fost primite foarte multe sesizări privind fondul clasei, dar veridicitatea acestora trebuie analizată.

Un alt caz a fost sesizat la Secţia 6 Poliţie din Capitală. Tatăl unui copil care învaţă la Şcoala Centrală s-a prezentat vineri la Secţia 6 şi le-a spus poliţiştilor că învăţătoarea a amenajat în clasă un loc la perete unde copiii pedepsiţi sunt umiliţi, fiind puşi să dea cu capul. Bărbatul a precizat că cel puţin doi elevi au fost puşi în această situaţie, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei.

Plângerea a fost făcută în aceeaşi zi în care Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitală a decis desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai şcolii. De asemenea, şcoala a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de Dana Blându, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit în acest fel foloase necuvenite.

Un dosar penal în cazul învăţătoarei Dana Blându este deja înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Dosarul a fost trimise în 8 ianuarie de procurori la Secţia 6 Poliţie, unde anchetatorii care fac cercetări pentru primire de foloase necuvenite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ