Găina fără pene. O creaţie a israelienilor care stârneşte controverse

| 02 apr, 2014

Oamenii de stiinta au creat o controversata specie de gaina care nu numai ca nu are pene dar se pare ca si creste mult mai repede.

Pasarile, create la Universitatea Ebraica din Israel, nu vor avea nevoie sa le fie smulse penele, acest lucru reprezentand o economie mare pentru industria de profil, scrie bbc.co.uk.

In timp ce oamenii de stiinta spun ca acestea nu s-ar potrivi in tarile cu un climat mai racoros, pentru tarile calde se potrivesc foarte bine.

Desi contestatarii experimentului spun ca aceste schimbari nu sunt deloc benefice nici pentru animale si nici pentru consumatori, profesorul Avigdor Cahanerm, cel care a condus proiectul, a declarat ca, de fapt,  pasarile nu sunt modificate genetic ci ele se trag dintr-o rasa naturala ale carei caracteristici sunt cunoscute de peste 50 de ani. Tot ce am facut este sa transferam aceasta rasa intr-o rasa fara pene care creste mai repede, a adaugat Cahaner.

Conform echipei de cercetatori, avantajele sunt multiple, pasarile fara pene, nu numai ca vor avea mai putina grasime si vor creste mai repede, ceea ce va imbunatatii calitatea carnii si vor economisi multi bani pentru producatori dar vor reprezenta si o reducere semnificativa a poluarii, deoarece procedeul de indepartare a penelor produce cantitati foarte mari de apa contaminata de pene si grasimi.

Cu toate astea, grupurile care militeaza pentru protectia animalelor au semnalat aceasta anomalie “gaina fara pene” Ei aduc in vedere nu numai pericolul pentru consumatori dar si faptul ca penele au rostul de a proteja pasarile impotriva parazitilor si a soarelui.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ