Îţi cauţi de muncă? Uite în ce domenii se creează posturi bine plătite şi sigure

| 26 mar, 17:09

România îşi propune ca, până în anul 2020, să realizeze investiţii de 3,9 miliarde de euro, o creştere de 11% a numărului de locuri de muncă în sectorul IT&C, precum şi o scădere de 12% a costurilor de administrare, a declarat, joi, în cadrul conferinţei de lansare a campaniei eSkills for Jobs 2015, Bebe-Viorel Ionică, secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională, transmite Agerpres.

'Ministerul pentru Societatea Informaţională este, an de an, alături de campania eSkills a Comisiei Europene, tocmai pentru a găsi soluţii de creare a locuri de muncă în domeniul IT&C. Prin intermediul Strategiei Naţionale pentru Agenda Digitală, până în anul 2020 ne propunem ca investiţiile în domeniul IT&C să ajungă la 3,9 miliarde de euro, iar impactul direct asupra economiei se traduce printr-o creştere în PIB de 13%. De asemenea, ţintim o creştere de 11% a numărului de locuri de muncă, în timp ce costurile de administrare vor scădea cu 12%. Fără competenţe digitale nu ne putem atinge scopurile din Agenda Digitală 2014-2020', a spus Ionică.

Oficialul MSI a adăugat, totodată, că românii trebuie să-şi îmbunătăţească în mod clar competenţele digitale, iar în acest sens este nevoie de sprijinirea cât mai multor investiţii în domeniu.

'Vom face totul pentru ca românii să-şi îmbunătăţească în mod clar competenţele digitale. Sprijinim realizarea de investiţii cât mai multe, iar prin Strategia Naţională pentru Agenda Digitală se vor crea cât mai multe locuri de muncă pentru tineri în domeniul IT&C, susţinem adaptarea tehnologiilor, dezvoltarea expertizei specialiştilor IT&C şi dezvoltarea pieţei de profil, precum şi transformarea României într-un hub regional', a afirmat secretarul de stat în MSI.

Citeste si: EXPLOZIV! Lista nominală a miniştrilor chemati de DNA la audieri

Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor /APDETIC/ a organizat, joi, conferinţa de lansare a campaniei eSkills for Jobs 2015, desfăşurată în cadrul Grand Coalition for Digital Jobs.

Campania este organizată sub titulatura Marii Coaliţii pentru locuri de muncă bazate pe competenţe digitale (Grand Coalition for Digital jobs), lansată de Comisia Europeană, un larg parteneriat pan-european menit să contribuie la reducerea deficitului de cetăţeni europeni cu competenţe profesionale digitale şi de a valorifica potenţialul de creare de locuri de muncă în sectorul IT&C.

Obiectivul principal al campaniei va fi acela de a mări gradul de conştientizare asupra oportunităţilor educaţionale, de training, de ocupare a locurilor de muncă disponibile persoanelor cu competenţe digitale.

Campania eSkills for jobs 2015 se derulează prin implicarea a peste 650 de organizaţii europene care includ companii din sectorul IT&C, asociaţii profesionale, instituţii din domeniul educaţiei şi al formării profesionale, organizaţii non-guvernamentale din 30 de ţări.

APDETIC, membră DigitalEurope, este organizaţia coordonatoare a activităţilor din cadrul Campaniei eSkills în România.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ