Îţi plac ursuleţii HARIBO? Anunţul făcut de cel mai cunoscut brand de jeleuri

| 23 sep, 15:07

Curtea federală de justiție germană a respins plângerea depusă de producătorul german Haribo împotriva grupului elvețian Lindt pentru copierea celebrilor săi ursuleți din gelatină, relatează miercuri AFP.

"Vânzarea de către Lindt a figurinelor din ciocolată în formă de urs și ambalate în staniol auriu cu fundă roșie nu reprezintă o atingere adusă mărcii Goldbären ('Ursul de aur') a Haribo și nicio imitație ilicită a produselor sale din gelatină", a decis curtea cu sediul în Karlsruhe (sud) într-un comunicat. Această dispută judiciară a început la sfârșitul anului 2012.

Marca germană Haribo, care comercializează ursuleți gumați cu diferite gusturi de fructe, a depus plângere împotriva producătorului de ciocolată Lindt&Sprünglin pentru că i-a copiat celebra marcă. Ursul Lindt pus în cauză, comercializat sub numele de 'Lindt Teddy', a ajuns în rafturile germane în toamna anului 2012 înainte de Sărbătorile de Crăciun.

Inspirat din iepurașul de ciocolată care este un best-seller al mărcii Lindt de Sărbătorile de Paști, ursul este învelit în staniol auriu și are în jurul gâtului o fundă.

În primă instanță, un tribunal din Koln a dat dreptate Haribo, estimând că s-ar putea face confuzie între cele două mărci. Dar în apel s-a stabilit că "nu există o asemănare suficientă". Pentru a pune capăt disputei, cazul a fost dus în fața Curții federale, cea mai înaltă jurisdicție a țării.

Tag-uri: haribo, jeleuri, lindt
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ