Iulian Iancu: Vrem să avem o lege a energiei termice până cel târziu la 30 iunie 2016

| 26 ian, 14:41

Legea energiei termice ar trebui adoptată până la finele primei sesiuni parlamentare, adică până la 30 iunie cel târziu, întrucât a doua sesiune din acest an se va suprapune în mare parte cu perioada de campanie electorală, a declarat, marţi, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, în cadrul unei conferinţe pe tema eficienţei în termoficare, potrivit Agerpres.

"Ne-am propus să avem o lege a energiei termice până la 30 iunie, întrucât, din a doua sesiune parlamentară, va mai rămâne de lucru doar perioada 15 septembrie - 1 octombrie, după care începe campania electorală şi este greu să treci o lege", a spus Iancu. 

El a arătat că discuţiile pe marginea acestei legi au fost iniţiate în octombrie 2014, însă nu a existat un interes real din partea autorităţilor locale. 

"Pentru viitor, cea mai eficientă, cea mai puţin poluantă şi cea mai ieftină modalitate de încălzire va rămâne sistemul centralizat, însă consumatorii nu sunt încurajaţi de comportamentul autorităţilor şi al operatorilor. Am ajuns la limită, la partea cea mai de jos, când consumatorul nu mai ştie ce să facă", a avertizat deputatul. 

Potrivit acestuia, numărul deconectărilor a scăzut totuşi, iar în unele localităţi există un număr mare de consumatori care s-au rebranşat la sistemul centralizat, după ce, iniţial, renunţaseră la această metodă de încălzire în favoarea încălzirii individuale. 

Iancu a mai spus că Uniunea Europeană a venit cu o nouă abordare a definiţiei consumatorului vulnerabil, care va ţine cont de suportabilitatea fiecărui consumator atunci când se ia o decizie privind ajutorul direct pe care îl va primi acesta pentru factura la utilităţi. 

În prezent, mai utilizează sistemul centralizat de energie termică şi apă caldă doar 3 milioane de români. În 1989, erau racordate 315 localităţi, 8,5 milioane de români, 2,5 milioane de apartamente, 74.000 de blocuri. 

În Bucureşti, există 556.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat, unde locuiesc 1,2 milioane de persoane, potrivit datelor RADET.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 14:57
Simona
Cautam colaboratori
Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI
Ce oferim:
-instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email
-scrisoare de recomandare
-posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time)
-contract legal de comision
-plata se calculeaza in functie de implicare si realizari.
Cerinte:
-cunostinte minime PC;
-timp la dispozitie 2-3 ore pe zi
-calculator si conexiune internet;
-seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta.
Nu este necesara experienta.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ