Iulian Matache, noul ministru al Transporturilor. Iohannis a semnat decretul de numire

| 16 iul, 10:21

Klaus Iohannis a semnat joi decretul de numire a lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor. Acesta a ocupat până acum funcţia de secretar de stat în acelaşi minister.

Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. La momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el i-a mulţumit public lui Oprişan şi a afirmat că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea sa.

Preşedintele a respins prima propunere a premierului Victor Ponta, senatorul Mihai Fifor, pentru că acesta nu ar avea "expertiza şi experienţa" necesare.

"Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor", se menţiona miercuri în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit Constituţiei, şeful statului era obligat să accepte cea de-a doua propunere.

Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului pentru Ministerul Transporturilor. Reacţia lui Ponta

Postul de ministru al transporturilor a rămas vacant timp de o lună după ce Ioan Rus a demisionat în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate.

Rus a declarat, la o emisiune tv, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că "de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă".

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 12:51
Andrei Pop
vad ca are ceea ce popular numim osanza
oierii din Vrancea fac branza grasa
este posibil sa nu-i mai trebuiasca
pare inteligent,l-a sfatuit si pe Sova ,ulterior pe Rus
poate si pe Gruia Stoica?
de verificat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ