Președintele sârb, după întâlnirea cu Iohannis: România și Serbia nu au nimic între ele care să fie iertat și uitat

| 16 iul, 21:49

Președintele sârb Tomislav Nikolic a declarat joi, la Belgrad, după întâlnirea cu președintele român Klaus Iohannis, că Serbia și România sunt pregătite să lupte, ca prieteni și aliați, pentru ca Balcanii să trăiască în pace și în relații de bună vecinătate, adăugând că cele două țări nu au nimic între ele ele care 'să fie iertat și uitat', transmite agenția Tanjug.

Serbia nu va răspunde provocărilor și va depune toate eforturile pentru ca Balcanii să devină o oază permanentă de pace și stabilitate, a spus Nikolic, într-o conferință de presă după întrevederea cu omologul său român, aflat în vizită la Belgrad.

În pofida tuturor eforturilor de a face ca această parte a Europei să meargă înainte și să asigure standarde mai bune de viață, există încă tentații și bariere ridicate de unele persoane care și-ar dori să ne împingă înapoi în conflict și în trecut, a adăugat șeful statului sârb, potrivit Tanjug.

El a oferit ca exemple conflictele din Macedonia, afluxul de imigranți care a determinat Ungaria să ia decizia de a ridica un gard la frontiera cu Serbia și 'recenta încercare de linșaj împotriva premierului sârb' Aleksandar Vucic la comemorarea victimelor de la Srebrenica.

Nikolic a mai subliniat că țările din Balcani nu ar trebui să urmeze doar exemplul Europei, ci să stabilească ele însele un exemplu arâtând că pot colabora ca buni vecini și își pot rezolva problemele prin dialog.

Potrivit președintelui sârb, România și Serbia nu au nimic între ele care să fie iertat și uitat. "Așa a fost mereu și vom face tot ce putem pentru a păstra acest lucru", a spus Nikolic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ