KELEMEN HUNOR: Un acord între Iohannis și Ponta ar fi o idee forțată

| 16 iul, 16:34

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că o înţelegere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, privind o eventuală demisie a premierului, ar fi o idee un "pic forţată" şi neconstituţională. În acest sens, liderul UDMR a precizat că este puţin probabil ca Ponta să-şi ducă la capăt mandatul, având în vedere acuzaţiile de corupţie.

"În ceea ce priveşte o înţelegere, eu cred că e un pic forţată această idee. Eu nu cred că cineva va face o astfel de înţelegere nici cu premierul, nici cu altcineva, fiindcă asta ar însemna să faci înţelegeri peste Constituţie. Dacă premierul îşi dă demisia, sigur, mingea va ajunge în curtea preşedintelui Iohannis şi el este responsabil, conform Constituţiei, să propună un premier, să vină eventual o coaliţie cu o propunere, care nu-l obligă pe preşedintele Iohannis să propună persoana respectivă. Dar aici, o înţelegere şi mai ales o înţelegere scrisă nu cred că este posibilă, dar este o idee, ce să vă spun...", a spus Kelemen Hunor la RFI.ro.

Întrebat ce efecte ar avea rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului atât asupra Executivului, cât şi asupra României, liderul UDMR a răspuns:

"Dacă ne uităm doar ce scrie presa internaţională şi dacă vorbim de România şi dacă vorbim de alte state şi alţi politicieni, lucrurile sunt foarte clare. Sigur, au spus şi alţii, am spus şi noi, am spus şi eu, are de suferit imaginea Guvernului, imaginea României. Culmea este că din punct de vedere economic, lucrurile au început să meargă nu spun extrem de bine, dar cât de cât spre bine. Există o creştere economică, există o speranţă mult mai mare din punct de vedere economic decât acum doi-trei ani, dar lucrurile nu se leagă. Totuşi, pierde din popularitate PSD, pierde din popularitate premierul. Imaginea României are de suferit, fără discuţii", a detaliat Kelemen Hunor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ