Lucrările de reabilitare la podul peste Dunăre, Giurgiu-Ruse, vor fi finalizate în 2016

| 31 iul, 09:58

Lucrările de reabilitare la podul peste Dunăre, Giurgiu-Ruse, vor fi finalizate în primul trimestrul al anului 2016, însă până la data de 20 noiembrie 2015 va fi turnat un prim strat de asfalt pe toată lungimea podului aferentă părții române, care va permite deschiderea circulației pe ambele sensuri, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Contractul de reabilitare a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. — Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie 2014 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o durată de 16 luni, investiția fiind finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007-2013. Din cele 16 luni, două luni reprezintă perioada de proiectare, iar lucrările de reabilitare urmează să fie finalizate în primul trimestru al anului 2016.

Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a efectuat la data de 28.07.2015 o vizită de lucru la șantierul de reabilitare a podului peste Dunăre, Giurgiu-Ruse, solicitând reprezentanților Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și antreprenorului o prioritizare a lucrărilor prevăzute în program.

Astfel, până la data de 20 noiembrie 2015 urmează să fie turnat un prim strat de asfalt pe toată lungimea podului aferentă părții române, care să permită deschiderea circulației pe ambele sensuri, să fie finalizat și deschis circulației drumul de acces din punctul de frontieră Giurgiu către pod, să fie funcțional sistemul de iluminat atât pe pod, cât și în parcările din punctul de frontieră.

'Am văzut că se lucrează la pod și îmi doresc ca ritmul să fie același până la terminarea lucrărilor. Tocmai din acest motiv țin la calendarul stabilit și acceptat de părțile contractante, cu termene clare, care să fie respectate, pentru că, acum, nivelul de disconfort e foarte mare în zonă. De asemenea, solicit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, dar și primăriei Giurgiu să se organizeze și să asigure curățenia, în așa fel încât intrarea și ieșirea din țară să se facă în condiții civilizate, pentru că podul de la Giurgiu este o poartă de acces', a declarat ministrul Transporturilor.

Lucrările presupun o reabilitare structurală care constă în înlocuirea integrală a sistemului rutier format din plăci prefabricate, straturi asfaltice, sablarea și vopsirea tablierului metalic. Aceste lucrări se efectuează, după 61 de ani, de la data de la care a fost dat în folosință podul de la Giurgiu. Lucrările efectuate până în prezent, în perioada de viață a podului, au vizat reabilitarea părții carosabile și a elementelor metalice la traveea mobilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ