Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului pentru Ministerul Transporturilor. Reacţia lui Ponta

| 15 iul, 14:32

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, motivând că nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor, a anunțat Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, Președintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, motivând că "nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor."

Iohannis i-a solicitat premierului Victor Ponta desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la șefia Ministerului Transporturilor și consideră că e "o ambiție" respingerea acestuia de către șeful statului.

''Și Traian Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția. Ieri spunea că lucrăm instituțional, azi îl respinge pe Fifor. CCR a spus că are voie să respingă o dată. Orice altă propunere o voi face, trebuie să o accepte. La CExN, probabil, se va stabili cine va fi. Nu am aflat de la președinte (despre respingerea lui Fifor — n.r.), am aflat de la dvs. (jurnaliștii — n.r.). (...) Mă gândesc că Iohannis e specialist în transporturi'', a declarat Ponta, miercuri, la sediul PSD.

Citeşte şi: Ponta: Codul Fiscal va da avânt creșterii economice. Iohannis: nu ne putem permite experimente economice

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ