Preşedintele CCR, despre cazul Ponta-DNA

| 15 iul, 09:42

Curtea Constituţională a României discută miercuri sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi a hotărârii acestui for legislativ prin care s-a respins cererea de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta.

La ora 9, când a ajuns la sediul CCR, preşedintele instituţiei, Augustin Zegrean, a afirmat că, dacă judecătorii vor da dreptate PNL, decizia ca atrage şi alte consecinţe (posibilă reluare a votului în Camera Deputaţilor - n.r.).

"Ei contestă constituţionalitatea unui text din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Sigur că dacă va fi declarat neconstituţional va atrage şi alte consecinţe. Ce trebuie să înţelegeţi voi e că Parlamentul are posibilitatea să refuze o astfel de cerere. Dacă nu ar avea, scria în Constituţie că nu se mai duce la Parlament sau că Parlamentul e obligat să încuviinţeze. Tocmai de aia e prevăzut în anumite situaţii că Parlamentul poate să oprească urmărirea penală. De aia s-a inventat imunitatea", a declarat Zegrean.

Întrebat cum vede situaţia politică din România, în contextul în care premierul este urmărit penal, şeful CCR a răspuns pe jumătate serios, pe jumătate în glumă, cu o aluzie la problemele sale de vedere: "Nu mă mai întrebaţi, ştiţi că eu văd rău."

Citeste si: CCR discută astăzi sesizarea PNL privind votul în Parlament în cazul lui Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ