ALDE, atac la PNL: A primit o lecţie usturătoare. Ipocrizia este maximă

| 15 iul, 18:08

PNL a primit astăzi o lecţie - să nu folosească instituţiile din zona justiţiei pentru a tranşa bătălii politice, afirmă conducerea ALDE, în contextul deciziei CCR privind votul din Parlament în cazul premierului Victor Ponta, potrivit Agerpres.

''Decizia este o înfrângere politică previzibilă pentru Partidul Naţional Liberal şi o lecţie usturătoare de constituţionalitate şi democraţie. PNL a primit astăzi o lecţie: să nu folosească instituţiile din zona justiţiei pentru a tranşa bătălii politice. Deciziile Parlamentului se iau doar în plen, cu votul majorităţii. De fiecare dată când pierde o bătălie politică în Parlament, PNL încearcă să schimbe rezultatul în Justiţie. Este un mod nedemocratic de a face politică şi este împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor. În aceste zile, se vede cel mai bine că PNL este continuatorul politicii lui Traian Băsescu, cel care a impus ca uzanţă apelul la CCR pentru a încerca să tranşeze conflicte politice'', susţin cei doi copreşedinţi ai formaţiunii - Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

În opinia acestora, ''ipocrizia PNL este maximă''. ''Dacă iniţial, PNL a anunţat prin vocea Alinei Gorghiu că nu va contesta la Curtea Constituţională votul din Parlament pentru că 'nu prea ar fi temei să contestăm la Curte votul de astăzi', ulterior partidul a găsit temeiul: să ajungă la putere cu orice preţ şi prin orice mijloace'', adaugă Tăriceanu şi Constantin.

Citeste si: ALINA GORGHIU, detalii BOMBĂ! A făcut ANUNŢUL cel mare

Totodată, liderii ALDE subliniază că decizia CCR confirmă că PNL ''nu poate face ce vrea în România, că există limite în bătălia pentru putere, Constituţia fiind cea mai importantă''.

''În aceste săptămânii, toţi românii pot vedea două tabere pe scena politică. (...) Pe de o parte, o coaliţie de guvernare în care ALDE joacă un rol important şi care a reuşit să aducă o creştere economică de peste 4%, cea mai mare din Uniunea Europeană, o coaliţie care a securizat economia şi care a reuşit să aducă mai mulţi bani în buzunarul românilor prin scăderea preţurilor. Pe de altă parte, românii văd PNL care continuă strategia lui Băsescu: încercarea de a bloca orice proiect, chiar dacă este bun pentru ţară, cum este cazul cu noul Cod fiscal, (...) un PNL care, ca şi Traian Băsescu, este dezinteresat de încălcarea drepturilor cetăţenilor'', se mai arată în comunicatul citat.

Curtea Constituţională a României a respins miercuri sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi a hotărârii acestui for legislativ prin care nu s-a aprobat cererea de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ