OPREA, declaraţie de susţinere: Stau lângă Ponta, lângă PSD, nu sunt bun de premier

| 14 iul, 19:35

Vicepremierul Gabriel Oprea, liderul UNPR, a reafirmat marţi că îl susţine pe premierul Victor Ponta şi a precizat că nu doreşte să ocupe funcţia de şef al Executivului, transmite Agerpres.

''Mă pricep la securitate naţională. Le-am spus colegilor, (...) am dovedit că pot să o fac. Nu sunt bun de prim-ministru, sunt bun pentru securitate naţională. Sunt militar (...), nu sunt bun de premier. Am spus-o şi cred acest lucru. (...) Mai bine să întrebe lumea de ce nu vrei un lucru decât să întrebe de ce vrei. Consider că sunt bun pe domeniul de securitate naţională, (...) am autoritate în acest domeniu, cred că militarii, oamenii din domeniul apărare, ordine publică şi securitate naţională au încredere în mine (...), cred că e domeniul meu. (...) Guvernarea presupune şi siguranţă naţională. Eu sunt jumătate militar, jumătate om politic. Cred că sunt alţi oameni politici care pot fi mai buni prim-miniştri decât mine. Cred că sunt un om care pot să fac ceva pentru ţara asta în domeniul meu, la care mă pricep. Niciodată nu am atacat alt domeniu, am fost doar pe linia securităţii naţionale'', a spus Oprea, la sediul UNPR.

Întrebat dacă l-ar susţine pe Călin Popescu-Tăriceanu la şefia Guvernului, Oprea a precizat că UNPR este loial PSD.

''Victor Ponta este un om consecvent. USL - un proiect pe care l-au votat peste 70% dintre români. Faptul că într-un moment greu al lui (n.r. al lui Victor Ponta) vorbeşte de un coleg care l-a sprijinit ... Tăriceanu nu este oricine, este un om politic care a fost un prim-ministru bun. Victor Ponta este un om consecvent. Nu întâmplător am spus că sunt prieten cu el şi-l susţin. (...) Suntem loiali (n.r. - UNPR). Stau lângă Victor Ponta. E într-un moment greu. Poate alţii ar pleca în altă parte. Nu, stau lângă el. Aşa este corect. Stau lângă el, lângă PSD. Suntem într-o alianţă. Niciodată, dar niciodată nu am plecat de la guvernare. De exemplu, nu am dat jos Guvernul Ungureanu, l-am susţinut. Atunci când faci parte dintr-un guvern, dintr-o echipă, e bine să ţii această echipă'', a arătat Oprea, reafirmând că partidul pe care îl conduce sprijină preşedintele României, ''indiferent cum îl cheamă''.

De asemenea, întrebat dacă situaţia în care se află Ponta afectează imaginea ţării sau ar trebui ca premierul ''să facă un pas în spate'', el a subliniat că şeful Executivului se prezintă la DNA, iar scandalurile ''sunt peste tot în lume''.

''România, mai devreme sau mai târziu, va fi un judeţ pe harta Europei. Cred că aşa cum am avut onoarea să merg la Casa Albă, aşa cum am avut onoarea să semnez pentru scutul antirachetă de la Deveselu - cea mai mare garanţie de securitate a României -, cred că o să am onoarea ca România să intre cu pasul 1 - aeroporturile - în Schengen. (...) Cred că trebuie să respectăm legile. Premierul Ponta s-a prezentat la DNA. Cred că este foarte bine cum a procedat. (...) Ba da, scandalurile acestea sunt peste tot în lume. Important este să ne supunem legii. Premierul s-a supus legii, se prezintă oricând la DNA. Este un exerciţiu democratic'', a mai spus Oprea, adăugând că ţara noastră este dată exemplu pentru lupta anticorupţie.

În context, el a afirmat că UNPR are ''două mari pârghii'' - respectarea Constituţiei şi principiul competenţei.

''PSD, PNL şi-au creat nişte filtre. UNPR are două mari pârghii - respectarea Constituţiei - un om este vinovat sau nevinovat dacă este o hotărâre definitivă a instanţei - şi principiul competenţei. (...) Trebuie să fim oameni normali. Suntem cetăţeni toţi'', a mai spus Oprea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ