Victor Ponta, de Ziua Franței: România va intra în Schengen în OCTOMBRIE

| 14 iul, 18:27

Victor Ponta a declarat la ambasada Franței din Bucureşti cu ocazia Zilei Naționale a acestei ţări, că speră ca România să intre în Schengen, cel puțin cu frontierele aeriene, încă din luna octombrie.

"Sper că am mai multe motive să fiu optimist că, împreună, în luna octombrie, vom merge împreună la Aeroportul Otopeni și vom pune împreună o plăcută pe care scrie spațiul Schengen, pentru că eu cred că România este pregătită, că membru al UE, să între și în spațiul Schengen",  a declarat Victor Ponta care a vorbit în limbă franceză.

"Din nefericire, 2015 nu a început bine - tragedia inacceptabilă în urmă atacului terorist de la Charlie Hebdo și apoi criză refugiaților din Mediterană, războiul din Siria, războiul din Ucraina. Dar există și vești bune - acordul pentru Grecia este o veste bună nu numai pentru țările europene, ci și pentru România, pentru Europa. Subliniez că anul 2015 a fost unul pozitiv pentru relațiile culturale, politice și economice ale Franței cu România. Am reușit pentru prima oară că România să fie pe primul loc la un capitol pozitiv al UE, suntem pe primul loc la creștere economică în Europa. Este datoria mea că prim-ministru să mulțumesc tuturor companiilor franceze care au continuat să investească în România, cu Dacia-Renault pe prima poziție. Vom face autostradă, este deja aprobată", a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ