Premierul Ponta a decis înființarea Grupului de Lucru pentru Tehnologia informației

| 14 iul, 23:27

Premierul Victor Ponta a decis marți înființarea Grupului de Lucru pentru Tehnologia informației (GLIT), care are ca sarcină finalizarea în termen de trei luni a unei evidențe clare a inventarului de echipamente și aplicații IT din administrația publica centrală.

De asemenea, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, grupul trebuie, ca în termen de cinci luni, să elaboreze un plan național pentru perioada 2015-2018 de reducere și eficientizare a cheltuielilor de suport IT.

Grupul, aflat în coordonarea Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională (CTE), mai are ca obiective elaborarea și prezentarea spre aprobare a unor propuneri de soluții privind alocarea și securizarea bugetelor IT, prin eliminarea posibilității direcționării eforturilor către alte tipuri de cheltuieli, elaborarea și prezentarea spre aprobare a propunerilor de măsuri urgente privind stimularea investițiilor în zone critice IT, prin alocări și realocări bugetare, identificarea și propunerea unor soluții informatice alternative, cu accent pe folosirea de soluții open source precum și sprijinirea și coordonarea eforturilor de implementare a Strategiei privind Agenda Digitală pentru România 2020.

"Din componența GLIT fac parte șefii structurilor de tehnologia informației din cadrul fiecărui minister sau, în cazul în care nu există o astfel de structură, specialiștii IT responsabili de administrarea sistemelor informatice. În termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei decizii, conducătorii instituțiilor publice desemnează, prin ordin, reprezentanții acestora în cadrul GLIT", se mai arată în decizia prim-ministrului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ